Les autonomies seran "autoridad competente delegada"

Les autonomies seran "autoridad competente delegada"

31.05.2020 | 18:20

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha dit avui als presidents autonòmics, a la seva reunió telemàtica setmanal, que les autonomies tindran la "gobernança absoluta" de la pandèmia durant la tercera fase de la desescalada, abans d'arribar al que ara s'anomena com a "nova normalitat".

Així, correspondrà a les autonomies la condició d'autoritat competent delegada, que fins ara ostenta el Ministerio de Sanidad , per a l'adopció i execució de les mesures de la fase 3 del pla de desescalada del confinament, només amb l'exepció de les qüestiones relacionades amb la llibertat de circulació.

Sánchez ha dit que seran els presidents autonòmics les "autoritats delegades competents com a màxims representants de l'Estat a cada territori", amb el que podran gestionar la desescalada i també els temps "o fins i tot demanar al Govdern d'Espanya que aixequi l'estat d'alarma al vostre territori".

Sànchez, que té un acord amb Esquerra Republicana i el PNV per una nova pròrroga del decret d'alarma, ha dit que la sortida definitiva també podria ser asimètrica, en funció de la situació a cada territori.