Josep Rull ha valorat el cessament de Pérez de los Cobos.

Rull i Turull retreuen al PSOE que avalés De los Cobos després del 1-O

27.05.2020 | 13:02

Els exconsellers presos Josep Rull i Jordi Turull han retret avui dimecres al PSOE i als que ara "s'escandalitzen" pels informes "manipulats" del coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, Diego Pérez de los Cobos, que en canvi sí avalessin els que va redactar després de l'1-O.

El cessament de Pérez de los Cobos, després que la Guàrdia Civil remetés a la jutgessa un informe crític amb la gestió de l'Executiu davant la manifestació del 8 de març, ha desencadenat una tempesta al cos que ha provocat fins i tot la renúncia del seu número 2.

Des de Twitter, Turull ha ironitzat sobre la seqüència per la qual, segons denuncia, han passat prèviament els líders independentistes presos i ara experimenta el Govern de Pedro Sánchez.

"Fase 1: Informes manipulats de la Guàrdia Civil. Fase 2: La Fiscalia 't'ho afina'. Fase 3:" LamelaStyle "a la cúpula judicial. Fase 4: Presó per a uns i ascensos i condecoracions per als que l'han executat. Als que ara pateixen la fase 1 i ara sí que posen el crit al cel, records des de la fase 4", ha escrit

El terrassenc Josep Rull també s'ha referit a això: "Molts dels que ara s'escandalitzen amb els informes de De los Cobos aplaudien davant la infàmia perpetrada pel tinent coronel Baena, 'Tàcit', a Catalunya. Estic a la presó per aquells informes, el més bèstia dels quals és la manipulació d'una entrevista meva a El Nacional.cat".