Una gala atípica d'"OT" al Parc Audiovisual

Una gala atípica d'"OT" al Parc Audiovisual

21.05.2020 | 21:00

Després de més de dos mesos d'aturada, dimecres a la nit el plató de TVE al Parc Audiovisual de Catalunya va acollir l'esperat retorn de les gales del talent "Operación Triunfo 2020". Va ser una edició estranya, emotiva, diferent i de retrobament d'alumnes i professors. Tot i això, el plató de Terrassa va recuperar la música i el ball ajornats per la crisi del coronavirus.

"Sembla que durant els dos mesos que hem estat confinats la naturalesa s'ha obert camí en el plató d'OT. Però aquesta és només una de les sorpreses que tenim preparades per a aquesta nit", anunciava el compte oficial del concurs de La 1 de TVE . I com vam poder veure a la Gala 10 les recomanacions sanitàries es van fer notar: vegetació per substituir l'absència de públic, que va estar present per mitjà de videotrucada, aplaudiments enllaunats i mascaretes entre els ballarins.

Roberto Leal, flamant conductor de "Pasapalabra" a Antena 3, va presentar amb la seva habitual simpatia (fins i tot va imitar al tècnic de Sanitat Fernando Simón) i ritme aquesta desena gala. Roberto va haver de sortejar amb alguna indirecta de Noemí Galera, la directora de l'Acadèmia, recordant el seu debut al concurs d'Antena 3.

Una edició diferent: sense públic en les graderies ni en el fossat, el jurat guardant la distància de seguretat, Roberto Leal sense poder acostar-se als nois ni tocar-los i els ballarins amb màscara.

En la gala més emocionant de l'edició, plena de sorpreses, convidats molt especials, llàgrimes, riures i balls, Gèrard va resultar expulsat i els seus companys Flavio i Bruno van ser els nominats definitius, després que l'Acadèmia salvés a Eva i els companys a Samantha.

Gèrard veu així finalitzada la seva formació al talent musical mentre que Hugo, amb qui va mantenir un duel molt igualat, va ser salvat per l'audiència amb el 57% dels vots.

Hi va haver somriures i també llàgrimes. El retrobament d'Anne i Gèrard va ser agredolç... Tenien moltes ganes de veure's, han estat junts... però no van poder ni tan sols acostar-se. Coses de la nova normalitat. Això no va impedir que es dediquesin elogis: "Li vull i, passi el que passi avui, és el millor músic que he vist en la meva vida", va dir Anne.

L'escalfor virtual del públic

73 dies després de la Gala 8, l'última considerada normal, els nou concursants que van sortir a l'escenari amb moltes ganes. Malgrat l'absència de públic no va faltar la calor en el plató: 400 espectadors van ser-hi de manera virtual a través d'unes pantalles i els aplaudiments que van rebre dels seus fans, enviats dies abans.

Nia va tenir un ballarí d'excepció. Ni més ni menys que Roberto Leal! No era la primera vegada que veiem al presentador lluir-se acompanyant i fins i tot reptant a ballar als concursants...

"OT 2000" va mantenir les dades d'audiència d'abans de la crisi: un 11,1% de quota i 1.466.000 espectadors. El talent show va ser superat per "El secreto de Puente Viejo".

La setmana vinent, ja en fase 1 si es compleixen les previsions, més ball i música d'"OT" a Terrassa.