Els treballadors dels menjadors escolars municipals no troben ningú que els complementi els ERTO.

L'Ajuntament diu que no pot ajudar als menjadors escolars

09.05.2020 | 09:31

L'empresa Serhs Food va presentar un ERTO que va afectar, entre d'altres, els 600 treballadors que s'encarreguen de la gestió del servei de menjador a les escoles municipals de Terrassa. Aquests treballadors se senten "titelles a la corda fluixa" i denuncien que tant l'empresa com la Generalitat de Catalunya els va girar l'esquena en un primer moment. Ara s'han dirigit a l'Ajuntament, que els va prometre ajuda complementant-los el 30% dels seus sous que no arriba a cobrir el SEPE. Cal assenyalar que es tracta de quantitats molt petites, de manera que el fet que no puguin treballar perquè les escoles segueixen tancades els afecta de manera directa i duríssima a la seva economia familiar. "Vam enviar una carta a l'alcalde Jordi Ballart, però no ens va respondre", explica Manoli Barrero, una de les treballadores afectades. Els treballadors afectats són monitors de menjador, cuiners i ajudants de cuina.

ciurana: "no podem fer res"
La regidora d'educació de l'Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, assenyala en relació amb les seves peticions. "No és que ens hàgim fet enrere. Vam dir que intentaríem complementar el 30% restant, però no ha estat possible, ja que ha de ser primer l'empresa qui assumeixi el cost del servei. Ens hi hem posat en contacte i ens ha dit que no vol pagar", assenyala Ciurana, que lamenta la precària situació en la que es troben aquest grup de treballadors i treballadores.
A banda, la regidora assenyala. "Primer ens vam posar en contacte amb el Consell Comarcal, que també ens ha denegat per carta aquests diners. I també ho hem demanat al Departament de Treball de la Generalitat, que també ens ha dit que no".
Ciurana insisteix a dir que és l'empresa Serhs Food qui s'ha de fer càrrec inicialment dels pagaments. Vol deixar clar que "si l'empresa no aporta aquests diners, nosaltres no tenim la possibilitat de complementar res".