El regidor del grup municipal del PSC, Javier García.

Dur enfrontament a les xarxes entre l'alcalde Ballart i el PSC

06.05.2020 | 14:40

Els partits de l'oposició de l'Ajuntament de Terrassa i amb certa vehemència el PSC, han acusat l'equip de govern de l'Ajuntament de Terrassa d'irregularitats en la compra de les mascaretes que s'estan repartint a la ciutat. L'alcalde, Jordi Ballart, diu al PSC que no té vergonya de fer segons quines afirmacions i ha bloquejat al regidor socialista Javier Garcia a les seves xarxes socials. El primer ple municipal digital de la història, dimecres, ha donat peu a un dels enfrontaments més agres que es recorden entre un equip de govern i la principal força de l' oposició a Terrassa, o el que és el mateix en aquest cas, entre l'alcalde Ballart i els regidors del PSC.

La qüestió és que a l'expedient inicial es deia que es compraven mascaretes FFP2 i finalment han estat higièniques. Aquest expedient es va modificar, per error material amb un decret d'alcaldia, el 27 d'abril, al que es diu que el decret 2623/2020 contenia un referència errònia a l'hora d'identificar alguna de les característiques de les mascaretes objecte de subministrament.

L'oposició i amb especial vehemència el regidor del PSC, Javier García, acusen l'equip de govern d'haver-se deixat enganyar i d'irregularitats, de no reconèixer-ho i de no explicar amb claredat els detalls de l'operació.

La indignació de l'alcalde ha arribat al punt de bloquejar el regidor del PSC Javier García a les seves xarxes socials i a dir al també regidor del PSC, Marc Armengol, que al seu partit "no teniu vergonya".

L'alcalde Ballart justifica la decisió de bloquejar el regidor del PSC a les seves xarxes socials en el fet que arriba "un moment que hem de dir prou". I explica que "per primera vegada, he bloquejat de les meves xarxes socials un polític, concretament del PSC (es refereix a Javier García, regidor i secretari d'organització del PSC a Terrassa)". L'alcalde diu que el seu equip de Govern ha estat transparent i ha explicat cada dia per diferents mitjans les mesures que anàvem aprovant per afrontar una crisi "que ens ha agafat per sorpresa a tothom. Cap administració estava preparada per aquesta crisi".


RÈDIT POLÍTIC

L'alcalde reconeix al seu post l'error inicial en explicar la classificació de les mascaretes que l'Ajuntament està repartint a tots els domicilis de Terrassa. "El vam detectar i solucionar, però un regidor del PSC i el seu entorn ha vist en aquest error una forma de treure rèdit polític enmig d'una emergència sanitària". I es queixa de la gravetat d'afirmar que s'han produït irregularitats "davant un error reconegut i subsanat". I acaba dient que "No tot val per fer política i menys en situació d'emergència com la que estem vivint o hi ha la salut i la vida de moltes persones en joc. Prou".

Marc Armengol, també regidor del PSC, davant la decisió de l'alcalde de bloquejar el seu company de partit va emetre una piulada en aquests termes: "No convoqueu els portaveus. Insistim / No voleu acords JdP (junta de portaveus). Ens neguem / Dieu q no toca preguntar al ple. Ho fem / Preguntem sobre les mascaretes a XXSS (xarxes socials). Bloquegeu l'oposició / Ens podeu explicar que està passant a #Terrassa?

La resposta de l'alcalde va ser fulminant: "Faltes a la veritat. Heu tingut tota la informació que heu volgut i més. A temps real gairebé. No heu preguntat a xarxes socials, esteu acusant d'irregularitats. No teniu vergonya".

La polèmica ha generat un encès debat a les xarxes sense precedent entre seguidors de Tot per Terrassa i militants i simpatitzants del PSC.

Preguntat ahir per Diari de Terrassa sobre la situació generada, el regidor del PSC Javier García va titllar la reacció de l'alcalde de bloquejar-lo de les xarxes socials com a "infantil i immadura", i "impròpia de l'alcalde de la tercera ciutat de Catalunya".

El regidor socialista indica que durant el ple telemàtic celebrat la setmana passada, "l'equip de govern no va aclarir les preguntes formulades sobre la compra de les mascaretes". García apunta a més "a l'existència d'un informe tècnic del cap de salut municipal que avalua les mascaretes FFP2". I afegeix: "Si hi va haver un error, per què s'encarrega un informe sobre mascaretes FFP2?".

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, no va fer ahir més declaracions sobre la polèmica generada entorn de la compra de les mascaretes.