Guia per la Fase 0
La crisi del coronavirus

Guia per la Fase 0

07.05.2020 | 20:45

El camí cap a la "nova normalitat", com la va anomenar el President del Govern, Pedro Sánchez, va començar el dia 4 amb la Fase 0, la de preparació, la primera fins arribar a la Fase 4 ,que ens ha de treure definitivament de la situació a la que estem.

Així, a la Fase 0:
- És obligatori l'ús de mascaretes a qualsevol transport públic. Els municipis repartiran als principals nodes de transport.

- Bars i restaurants poden obrir per lliurar menjar a domicili i a recollir, però no es pot entrar als locals. Les comandes es faran per correu electrònic, per telèfon o mitjançant aplicacions mòbils.

- Els comerços i locals de serveis de menys de 400 metres quadrats com llibreries, ferreteries, perruqueries, botigues de reparació de calçat o d'arrengament de roba, entre d'altres podran obrir amb cita prèvia i a dintre dels locals només podrà haver-hi un client per cada treballador.

- Els esportistes professionals i federats podran tornar a entrenar de manera individual.

- A les perruqueries s'hauran d'utilitzar mascaretes, tovalloles d'un sol ús, sense revistes i garantint una distància interpersonal d'almenys dos metres. Les pertinences personals dels clients, abrics, bosses, etcètera, s'hauran de ficar dintre una bossa hermètica.

- Es pot passejar i fer esport per franges horàries:
Esport: de 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores.
Passeig gent gran: de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores.
Nens fins a 14 anys: De 12 fins a 19 hores.

- Només es poden fer compres fora del municipi, si el que s'ha de comprar no es ven al municipi de residència.