Arxiu.
La crisi del coronavirus

L'Ajuntament estudia ampliar l'espai de les terrasses

30.04.2020 | 04:00

El regidor de Ciutadans David Aguinaga va formular un prec al govern de la ciutat per què autoritzi ampliar l'espai de les terrasses a bars i restauració, donat que les fases de la desescalada fixen ocupacions del 30 i del 50% de l'aforament.

La resposta la va donar el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat. Isaac Albert va afirmar que la seva àrea "està estudiant ampliar els espais de les terrasses amb la desescalada". El polític va defensar que "en la primera fase, la terrassa pot ser un instrument per generar una mica d'activitat econòmica" en un sector clau que suma sis setmanes d'inactivitat.

Albert va fer també una crida "als veïns" per les molèsties que una ocupació de l'espai públic superior a l'habitual pot generar. "Siguem tots comprensius", va dir el regidor, que va dibuixar un horitzó de "terrasses obertes a primers de juny, després de quaranta-cinc dies tancades".

Al ple telemàtic també es va parlar del futur del Mercadal. El pla de desescalada deixa per les darreres fases les activitats que comportin grans concentracions al carrer, el que compromet el futur del mercat.

El socialista Amadeu Aguado va preguntar sobre el futur de l'activitat i Albert va respondre que "ni al mes de setembre el Mercadal podrà tornar a ser com era. Caldrà reinventar-lo". La regidoria de Comerç treballa en l'adaptació del Mercadal a les fases de la desescalada annciades pel Gobierno. L'objectiu és que els firaires puguin tornar al carrer i que quan ho facin, sigui amb garanties de seguretat.