L'Ajuntament preveu que en els dies vinents hi haurà un increment de l'ús de l'autobús a la ciutat.

Des de dilluns s'incrementa l'oferta del servei municipal d'autobús pels dies feiners

25.04.2020 | 08:55

Davant la previsió d'increment de la demanda que es produirà progressivament els propers dies, l'Ajuntament de Terrassa té previst incrementar l'oferta del servei municipal d'autobusos des del proper dilluns per respondre a l'increment de demanda que es preveu.

L'increment del servei de transport públic en autobús s'orienta a les línies on actualment ja se supera en alguns viatges el límit de 15 persones en un sol trajecte, valor que garanteix la distancia de seguretat de 1,5m entre persones. També s'aplicarà en línies que actualment estan dins un interval de 75-100% de la capacitat màxima indicada anteriorment. Això implica un increment a les línies 1,3, 4, 8 i 9.

flexibilitat

També es crearà un servei de reforç flexible, que només s'activarà si se supera el nombre de viatgers, a les línies 5 i 6, que actualment estan en un interval entre el 50 i el 60%. En aquesta fase no es preveuen increments pels dies de cap de setmana.

Els principals canvis respecte al servei actual són que es redueix el temps de pas entre els vehicles respecte a l'oferta actual. Per aconseguir aquesta ampliació s'augmenta el nombre de vehicles en servei els dies laborables pasant de 29 a 37, mentre que els dissabtes i diumenges continuaran el mateix nombre de vehicles.