Presos del procés apel·len a la "llibertat" en felicitacions de Sant Jordi

Presos del procés apel·len a la "llibertat" en felicitacions de Sant Jordi

23.04.2020 | 12:15

Els polítics independentistes presos per la causa del procés han apel·lat a la "llibertat" en les seves felicitacions a Twitter amb motiu de la diada de Sant Jordi amb successius missatges amb l'etiqueta "#SantJordiÉsLlibertat".

L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez ha afirmat en el seu compte de Twitter que la llibertat "és viure cada instant amb la determinació de no resignar-nos a un present que volem diferent, de no rendir-nos davant la presó o el confinament".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha penjat una imatge del seu llibre "Ho tornarem a fer" (Ara llibres) dedicat "a totes les persones del món que han fet de la lluita per la vida i la llibertat seu objectiu de ser", i ha escrit que és la dignitat d'aquestes persones la que "l'empeny" per seguir endavant.

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha afirmat que les paraules "són el millor vehicle per a superar aquesta barrera física que desafia la llibertat" i ha fet una crida a regalar "cultura" i "amor" en aquesta diada.

Per la seva banda, l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell ha demanat a la ciutadania que gaudeixi al màxim "d'aquesta diada tan diferent" i que regalin llibres i roses "pensant en el llibreter i el florista" de barri.

L'exconseller de Presidència Jordi Turull ha apel·lat al "coratge", a la "determinació" i a l'"esperança davant les adversitats i les injustícies vinguin d'on vinguin", i ha demanat embeure de l'esperit "d'amor, cultura, civisme i catalanitat de Sant Jordi".

D'altra banda, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha subratllat en la seva felicitació que la llibertat és "sentir-vos a l'altre costat del mur de la presó i saber que no estem sols" i en un missatge de dilluns recomanava el llibre de l'exconseller de Territori Josep Rull com a regal de Sant Jordi.

Rull, per la seva banda, s'ha referit a la situació de confinament per la pandèmia del coronavirus i ha asseverat que, quan aquesta acabi, "valorarem les petites coses de la vida que en el soroll del dia a dia tendim a menysprear", una cosa anomenada "llibertat" que alguns d'ells "van poder començar a assaborir".

L'exconseller d'Acció Exterior Raül Romeva ha demanat "inundar les cases de cultura" i que l'esperit de Sant Jordi "no caduqui a les 24 hores", perquè "la cultura ens allibera sempre".

L'exconsellera de Treball Dolors Bassa ha felicitat la diada amb un fragment del seu llibre "Carregades de raons" (Ara Llibres), escrit amb la seva germana Montse Bassa: "Sempre he estat feminista, i d'això també en faré causa de defensa en llibertat".