Els nens podran sortir una hora al dia de 9 a 21 hores a un màxim d'un quilòmetre de casa seva

Els nens podran sortir una hora al dia de 9 a 21 hores a un màxim d'un quilòmetre de casa seva

23.04.2020 | 15:50

Els nens de fins a 14 anys podran sortir una hora diària al carrer, des de les nou del matí i fins a les nou de la nit, a partir del pròxim diumenge, acompanyats d'un adult, a un màxim d'un quilòmetre de les seves cases i amb les seves pròpies joguines, però no podran anar al parc.

Ho ha explicat avui el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, en la roda de premsa juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la qual ha demanat que els nens evitin sortir en les hores punta, quan hi ha més gent en la via pública.

Un adult, que també podrà ser un germà major d'edat, podrà sortir amb fins a tres nens que convisquin ell i haurà de ser responsable en tot moment de les mesures de distanciament social, ha explicat Iglesias, que ha assegurat que els nens podran saltar, córrer i fer exercici.

I el que s'estableix per l'Executiu contempla que aquests passejos siguin de màxim una hora al dia i que siguin entre les nou del matí i les nou de la nit i respectant les mesures de distanciament amb altres nens.

Els nens podran passejar amb les seves pròpies joguines, també pilotes i patinets, segons ha dit el vicepresident.