Les multes per incompliment de les restriccions van dels 600 als 30 mil euros.

Amb el gos, passejades curtes, en solitari i no més enllà de 500 metres

17.04.2020 | 15:23

El govern municipal ha extremat les limitacions per aquelles persones que treuen a passejar les seves mascotes durant el període de confinament. Els reiterats incompliments de les normes par part d'alguns propietaris de gossos ha portat a les autoritats municipals a endurir les restriccions.

La presència de vàries persones acompanyant a la mascota i també allunyades del domicili amb l'excusa de passejar el gos han estat reiterades a la ciutat els darrers dies.

A partir d'ara, només podrà treure a passejar el gos una persona, amb l'excepció de les famílies monoparentals que no puguin deixar els fills sols a casa.

Les passejades hauran de ser curtes, només perquè els animals puguin cobrir les seves necessitats fisiològiques i es fixa una distància màxima de 500 metres del domicili.

L'administració recorda que les denúncies per l'incompliment d'aquestes normes associades al confinament comportaran sancions que van dels 600 als 30 mil euros. Serà la Policia Municipal la que continuarà fent el patrullatge i vetllant pel respecte a totes les normes establertes i detectant comportaments incívics.

Les mesures imposades han estat consensuades per la regidoria de Benestar Animal amb les entitats animalistes de la ciutat.