Bloc de contenidors amb escombraries fora, al carrer Bages, a Can Palet.

Més control sobre la recollida de residus

15.04.2020 | 14:46

Els darrers dies, la Policia Municipal ha aixecat un total de 72 actes per incompliment de la normativa sobre residus domèstics o comercials a la ciutat. Tot i les reiterades crides que ha fet l'Ajuntament de Terrassa al civisme i la responsabilitat de la ciutadania, s'han detectat punts i zones on els incompliments són més visibles o generalitzats, en un moment en el qual és vital que tothom contribueixi a facilitar la tasca de l'empresa municipal de neteja Eco-Equip i de qualsevol altre servei públic.

Davant d'aquesta situació, des d'ahir dimarts, el govern municipal ha donat instruccions per intensificar l'activitat d'inspecció a la via pública i d'aixecament d'actes per incompliment de les ordenances municipals.

Aquesta acció intensificada de control i inspecció es portarà a terme a tota la ciutat.

En tots els casos que es detectin, s'estudiaran a fons les circumstàncies de cada incompliment i si es detecten indicis de delicte contra la salut pública, l'Ajuntament de Terrassa ho posarà en coneixement de la Fiscalia.

Queixes

El Consistori ha reaccionat així davant de la molta brutícia que s'acumula al costat dels contenidors en diferents punts de la ciutat, situació que ha disparat les queixes dels veïns, especialment d'aquells que hi viuen a prop, com es obvi. Com a prova, les dues imatges que acompanyen la notícia, una feta al carrer de Bages, al barri de Can Palet, i una altra al carrer de Francisco de Vitòria, al barri de Grups Gibraltar-Lluís Companys.

Un dels motius pels quals s'està produint aquesta situació de manera generalitzada a la ciutat podria ser la por de les persones a tocar els contenidors de reciclatge per por a contagiar-se pel coronavirus.

En el moment de dipositar les escombraries en el contenidor, es recomana obrir-lo fent servir el pedal sempre que sigui possible. En cas de ser un contenidor sense pedal, o que no funcioni, o que vagi massa dur per aixecar-lo, el preferible, fins i tot per higiene, és usar guants.

Residus com a piles usades, l'oli de cuina, bombetes velles o aparells elèctrics o electrònics espatllats hauran de romandre a casa fins que reobrin els punts nets o centres de recollida de residus. La seva acumulació pot acabar sent un bon exercici visual per a adonar-nos de la gran quantitat d'escombraries que generem.