Baixen els positius i els malalts a l'UCI

Baixen els positius i els malalts a l'UCI

14.04.2020 | 04:00

La corba de la pandèmia de coronavirus ha donat un tomb durant els dies de Setmana Santa i dibuixa una desacceleració sostinguda dels contagis a la ciutat, amb una davallada de persones a les UCIs i també dels pacients ingressats hospitalaris.

La xifra de morts com a conseqüència de la pandèmia, però, continua augmentant a Terrassa i ja són 198 les persones que han perdut la vida després de donar positiu. Des de Dijous Sant, vint-i-cinc persones han mort a Mútua i a l'Hospital de Terrassa víctimes del coronavirus.

La bona notícia la donen les estadístiques de contagis. Ahir havien comptabilitzats a Terrassa 613 persones positives, cent menys que fa una setmana. De fet, des de Dijous Sant la dada d'infectats baixa a la ciutat. També hi ha disminuït la presència de pacients a les UCIs de Mútua i de l'Hospital de Terrassa, on romanen ingressades actualment 52 persones amb coronavirus. La xifra és la més petita des del passat 27 de març.

Pel que fa als pacients ingressats, Terrassa registra en aquests moments una xifra de 457 persones en planta hospitalària a Mútua, a les plantes de l'Hotel Terrassa Park i al Centre Vallparadís; també a l'Hospital de Terrassa, a l'Hospital de Sant Llàtzer i a la Llar Residencial Sant Llàtzer.

Els pacients en hospitalització domiciliària -223 en l'actualitat- no han arribat encara al pic. La xifra de persones supervisades mèdicament a casa no baixa dels dos-cents des del passat 7 d'abril.