El departament de Justícia tenia previst invertir 600 mil euros als jutjats de Rubí.

Justícia ajorna les reformes dels jutjats i Rubí haurà d'esperar

08.04.2020 | 10:31

Els jutjats de Rubí són uns dels que patiran la decisió del departament de Justícia d'ajornar les reformes previstes a jutjats i presons de tot Catalunya amb l'objectiu de reduir l'activitat i limitar així el risc de propagació del coronavirus. Així la millora d'aquestes instal·lacions, llargament reclamades, haurà d'esperar. Les obres als jutjats de Rubí suposen més de 600.000 euros d'inversió a la seu principal i en altres dependències de la ciutat. Justícia va iniciar les actuacions aquest novembre.

El Govern reprendrà aquests treballs, la inversió dels quals puja a uns 20 milions d'euros, un cop passada l'emergència sanitària. En concret, s'han ajornat nou actuacions, sent la més afectada d'elles la construcció del nou Centre Obert de Tarragona, amb una capacitat per a 146 interns en tercer grau penitenciari. Aquest nova presó està pressupostada en 9,5 milions d'euros, i havia d'estar acabada l'estiu de l'any vinent.

Així mateix, s'han paralitzat les obres de millores a jutjats com el de Sant Feliu de Llobregat o els Serveis Territorials de Lleida.