Arxiu.

Un sanitari reté un atracador que va escanyar dues dones a Sant Pere Nord

05.04.2020 | 10:09

Els sanitaris no sols estan bolcant-se a preu fet amb malalts de la pandèmia o amb altres pacients en aquests temps de tensió sanitària màxima. Alguns, fins i tot, exerceixen de protectors eventuals en l'àmbit de la seguretat ciutadana. Això va fer el treballador que el dilluns passat va agarrar i va retenir un delinqüent que acabava d'atracar a dues dones a Sant Pere Nord. De fet, a una l'estava assaltant quan el tècnic sanitari va intervenir. L'agafava del coll, les va agafar del coll a totes dues. Els Mossos d'Esquadra van detenir al malfactor, que està a la presó.

El sospitós té 50 anys i és de nacionalitat espanyola. El dilluns, a la una del migdia, els mossos van rebre una trucada que informava d'un robatori amb violència en l'habitacle d'un caixer automàtic. El lloc: una entitat bancària situada a la Rambla de Francesc Macià.

Una dotació policial es va presentar en la zona indicada i va trobar la dona assaltada. Ella va explicar que estava traient diners del caixer quan el desconegut la va abordar i la va agarrar del coll. Li va fer treure 90 euros per a lliurar-los-hi.

Va arribar una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els mossos van deixar a la víctima amb els sanitaris mentre començaven una cerca de l'atracador pels voltants. El delinqüent no havia fugit molt lluny, a tenor del que va ocórrer pocs minuts després.

Estava per allà, molt a prop del caixer. Tan a prop, que el sanitari que atenia la primera víctima va sentir els crits de la segona.

D'allà venien, d'aquell cotxe. El treballador del SEM es va acostar al vehicle del qual procedien els xiscles. I llavors els va veure, va veure als dos, a un home i a una dona, a l'home agarrant del coll a la dona.

El sanitari va intervenir amb intrepidesa per parar l'escanyament. Com va poder, va immobilitzar al malfactor i va avisar dels fets.

a la presó

Els mossos d'esquadra van saber que el treballador retenia al lladre. Van córrer cap al lloc on havien estat minuts abans i en arribar van veure l'escena. Van detenir al sospitós. Els seus trets, la seva vestimenta, coincidien amb la descripció de l'autor del robatori violent en el caixer automàtic. La segona víctima va confirmar davant els agents que aquell tipus l'havia escanyat per a exigir-li que li lliurés els diners que portés a sobre.

El detingut va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per a la instrucció de les diligències per dos delictes de robatori amb violència i intimidació, el segon en grau de temptativa. L'endemà, el sospitós va passar a la disposició del jutjat de guàrdia, que va dictar un acte d'ingrés a la presó.