Alumnes durant les proves de selectivitat de l'any passat.

Les proves de la selectivitat es faran els pròxims 7,8 i 9 de juliol

01.04.2020 | 04:00

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que agrupa les universitats catalanes i al Govern, va acordar ahir que les proves d'accés a la universitat (els exàmens de selectivitat) que estaven previstes del 9 a l'11 de juny, es retardaran un mes i se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol. Segons va informar la Secretaria d'Universitats de la Generalitat en un comunicat, les proves d'accés per als més grans de 25 anys se celebraran el 20 de juny i les Proves d'Aptitud Personal (PAP) per als graus d'Educació Infantil i Primària es traslladen al 19 de juny.

A partir d'aquestes noves dates per a la PAU de juny, en una pròxima reunió de la Comissió d'Accés i Afers Estudiantils (CAAE) s'acordarà el calendari de tràmits, així com les dates de les convocatòries extraordinàries de la PAU i de la PAP per accedir als graus en Educació. En la reunió d'ahir també es van acordar les bases per a la flexibilització de l'opcionalitat en la convocatòria de la PAU 2020. En aquest sentit, i donat el cessament temporal de l'activitat lectiva al batxillerat, "s'ha consensuat realitzar una adaptació de la PAU en el sentit de flexibilitzar l'opcionalitat ja existent en els exàmens de les diverses matèries perquè l'alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada i realitzar-lo en el temps de durada ja establert per completar cada examen", va detallar el secretari general del CIC, Lluís Baulenas.

supeditat

L'ajornament generalitzat del calendari es pren davant l'actual situació excepcional d'emergència sanitària, per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus Covid-19 entre la població. En aquest sentit, cal subratllar que "el calendari aprovat queda supeditat a possibles noves mesures que puguin adoptar les autoritats competents en relació amb aquesta pandèmia", segons va explicar Lluís Baulenas. L'ajornament generalitzat del calendari dels exàmens de selectivitat és conseqüència de la situació excepcional causada per l'emergència sanitària per la Covid-19.