L'Ajuntament farà seguiment telefònic a persones de més de 85 anys que viuen soles

L'Ajuntament farà seguiment telefònic a persones de més de 85 anys que viuen soles

25.03.2020 | 09:01

El Govern municipal ha pres noves mesures per fer front a l'emergència generada pel coronavirus, acordades ahir en el Comitè d'Emergència Municipal reunit de manera telemàtica com cada matí.

En primer lloc, s'ha acordat crear una xarxa de contacte telefònic i fer seguiment per a persones grans, majors de 85 anys i que viuen soles. L'objectiu és oferir suport emocional i al mateix temps identificar situacions de risc elevat. Per això es crea aquest nou servei des de Gent Gran, dotat amb 10 persones en situació de teletreball, i es reforcen les trucades de teleassistència des de Serveis Socials.

Aquestes accions es reforçaran també amb voluntariat, per tal de proporcionar suport a les persones grans que viuen soles i ajudar-les en tasques quotidianes.

neteja extraordinària

L'executiu municipal també va acordar ahir intensificar les accions de desinfecció de l'espai públic, al llarg de tota la setmana, a les següents zones de la ciutat: l'Hospital de Terrassa; l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa; els CAP Sant Llàtzer, Rambla, Terrassa Nord, Terrassa Sud, Antoni Creus, Est i Oest; les estacions de tren Rambla, Vallparadís (plaça dels Drets Humans), Estació del Nord (sortides de Renfe i FGC) i Terrassa Est; i els entorns de l'edifici Glòries (Policia Municipal i Serveis Socials). També es continuarà la neteja a altres zones com l'entorn dels dos mercats municipals, el del Triomf i el de la Independència.

Divendres, el govern municipal va decidir dur a terme, a través de la contractació d'una empresa especialitzada, la neteja extraordinària a determinats espais públics amb hipoclorit de sodi diluït. Segons diu l'Ajuntament, es tracta d'un producte efectiu i no nociu per a persones i animals, seguint les disposicions de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol.

D'altra banda, l'Ajuntament començarà a modificar avui una vintena de cruïlles semafòriques de la ciutat per evitar que els vianants hagin de fer servir el polsador. La mesura, que afecta la gran majoria dels semàfors amb polsador de la ciutat, es mantindrà mentre duri l'actual fase d'emergència.