La Generalitat aprova ajuts per als autònoms
La crisi del coronavirus

La Generalitat aprova ajuts per als autònoms

18.03.2020 | 04:00

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir una subvenció per als autònoms que s'han quedat sense activitat. Si bé ahir es discutia que la prestació podia ser d'entre 1.500 i 2.500 euros, al final el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el conseller de Treball de la Generalitat, van confirmar que serà de com a màxim 2.000 euros. És un dels temes que es van tractar en la reunió que van celebrar aquest dilluns la patronal, sindicats i el Govern.

Segon paquet
El pla, que tindria una dotació de 7,5 milions d'euros, forma part del segon paquet de mesures econòmiques que el Govern preveu aprovar ahir. Aquest dilluns es va discutir que el paquet tingués una dotació de 6 milions d'euros, com va avançat La Vanguardia en la seva edició impresa si bé al final s'ha elevat xifra fins als citats 7,5 milions.

Aquesta nova ajuda del Govern es preveu que pot beneficiar a uns 4.500 treballadors autònoms, que hauran d'estar donats d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms de la Seguretat Social (Repta) i amb domicili fiscal a Catalunya, va informar la Conselleria en un comunicat.