Hospital MútuaTerrassa.
La crisi del coronavirus

La xifra d'ingressats per coronavirus a Mútua i CST és de 25 persones

16.03.2020 | 17:34

La xifra d'ingressats per coronavirus a la ciutat s'eleva a vint-i-cinc persones segons les últimes dades facilitades per Mútua i el Consorci Sanitari de Terrassa. Sis d'elles romanen a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Terrassa. Entre els afectats en situació més compromesa no hi ha professionals de la sanitat, tots són pacients.

El CST comptabilitza en aquest moment setze pacients ingressats a planta. Amb els sis infectats a la UCI, la xifra de malalts amb coronavirus que requereixen hospitalització al consorci s'eleva a vint-i-dos.

El CST ha reforçat ja la seva plantilla amb la incorporació dels metges residents, que han deixat de fer rotacions i s'han incorporat als equips de la seva especialitat de referència. Està en estudi la incorporació de professionals jubilats si les baixes a la plantilla ho fan necessari. El proveïdor sanitari també ha activat nous punts d'atenció telefònica per atendre les trucades dels pacients tant als centres d'assistència primària com a l'hospital. Les trucades s'han multiplicat donada la recomanació de no anar presencialment als centres sanitaris per evitar la propagació del virus.

Pel que fa a la xarxa sanitària de MútuaTerrassa, el grup ha informat què aquest migdia havia diagnosticat 24 casos positius en Covid-19. D'aquest nombre, tres pacients estan ingressats al centre sanitari mentre que la resta (21) estan aïllats amb seguiment domiciliari. Aquest grup de 21 pacients que ha donat positiu estan repartits entre Terrassa, Sant Cugat i Olesa de Montserrat.

Pel que fa al reforç de personal assistencial, en aquests moments no ha hagut d'activar cap d'extraordinari, però ja s'està estudiant la manera d'incorporar activament professionals MIR, prejubilats i personal amb jornada reduïda si la situació futura ho requereix.