Els bombers van actuar ahir a la cobertura de l'Escola la Roda, al barri de Sant Pere, per evitar despreniments.

El temporal Glòria posa en alerta Terrassa i la seva comarca

21.01.2020 | 10:26

La jornada grisa i freda del diumenge va ser una bestreta amb puntes de vent, la matinada d'ahir va ser una realitat de vents i danys. Avui, vent i potser la neu.

Els bombers van començar a intervenir el diumenge al matí. A les nou, van rebre una alerta sobre una finestra a punt de caure al carrer de Martín Díez. Al migdia degueren intervenir en un edifici municipal del Centre, en el Vapor Gran, perquè dues peces corrien perill de desprendre's i caure a la via pública. Poc després un pal de la llum es trontollava al carrer de Sever Ochoa i en la de Sant Ignasi va ser necessari sanejar una façana. Els bombers van col·locar brides en una claraboia al carrer de Roger de Llúria a les cinc de la tarda i una hora i mitja després es va esfondrar part d'un mur al carrer de la Torre.

Els bombers van revisar una xemeneia al carrer del Cardenal Cisneros. A les 4.25 de la matinada d'ahir algú va alertar de la caiguda d'uns vidres al carrer d'Alcoi. A les 4.52, una altra trucada avisava d'un fanal tombat sobre un vehicle en la carretera de Castellar. A les nou del matí un test estava a punt de desprendre's al carrer de Vallparadís. Entre les dotze del migdia i les cinc de la tarda els bombers havien atès mitja dotzena de trucades només a Terrassa. A la Regió Metroplitana Nord, a la qual està adscrita la ciutat, la xifra rondava les dues-centes.

Al temporal li han posat el nom de Glòria. L'àrea municipal de Protecció Civil va difondre una alerta per fort vent des d'ahir i fins dimecres al matí, amb perill alt per ahir i avui a la nostra comarca. "Si us heu de desplaçar seguiu els recomanacions i aneu amb molta precaució", deia el comunicat. L'alerta de vent anava acompanyada d'una altra de neu per ahir a la tarda i avui al matí al Vallès Occidental. La cota de neu es situava al voltant dels 200 metres al litoral i prelitoral nord.

Precaució
El diumenge al vespre, Protecció Civil de la Generalitat demanava "extremar la precaució els propers dies per l'arribada del temporal Glòria, que portarà vent, neu, fort onatge i pluja". Estaven en alerta els plans d'emergències per vent, neu i pluja. El temporal afectarà Catalunya fins dijous pel matí. Avui hi haurà vent, molt fort i sostingut, especialment a la franja litoral i prelitoral, "sobretot a les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona".

Avui es preveuen pluges sostingudes i abundoses especialment en les comarques de l'extrem nord-est i comarques interiors de Catalunya central i les de l'extrem sud, a més de la neu que pot seguir precipitant a les cotes altes. Entitats esportives de Terrassa van suspendre ahir a la tarda les seves activitats. La Generalitat ha suspès totes les activitats al medi natural mentre es mantinguin els plans d'emergència.