Compra conjunta de serveis de marcapassos de l'Hospital Mútua Terrassa i tres més

Compra conjunta de serveis de marcapassos de l'Hospital Mútua Terrassa i tres més

21.01.2020 | 04:00

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va fer públic el passat dia 16 -en nom del grup de compradors del projecte RITMOCORE- una licitació conjunta que servirà per a contractar serveis innovadors per a la millora de l'atenció a pacients que necessitin marcapassos.

El projecte, que ha comptat amb la coordinació i suport metodològic de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut, reuneix el grup de compradors, que està format pel Liverpool Heart and Chest Hospital (Regne Unit), l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, l'Hospital Universitari de Bellvitge i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a comprador principal. El valor de la licitació és de 19.424.635 euros.

RITMOCORE és un dels principals projectes de compra pública d'innovació en salut actualment en curs a la Unió Europea, parcialment finançat sota el programa Horizon2020. El projecte proposa l'evolució en el tractament de pacients amb bradicàrdies que necessiten un marcapassos, aplicant així l'experiència prèvia de l'Hospital de Sant Pau en la compra d'innovació en l'àmbit de Cardiologia, que ja ha donat peu a diversos reconeixements internacionals.