La Marató de Sang s'inicia amb bon ritme

La Marató de Sang s'inicia amb bon ritme

14.01.2020 | 04:00

La Marató de Sang a Catalunya ha començat a Terrassa amb bon ritme. Un total de 152 persones han participat en els dos primers dies de la campanya que es va iniciar el divendres i que finalitzarà el pròxim 17 de gener. Així ho han explicat des del Banc de Sang i Teixits (BSiT) de Terrassa situat a MútuaTerrassa.

El balanç ha estat positiu en tant que dels 152 donants, 18 són donants per primer cop i 8 ho van fer també per inscriure's al registre de donants de medul·la òssia. També va haver-hi 32 persones que es van oferir però que no va ser possible. El BSiT es mostra esperançat en què es podrà superar la mitjana de 500 donacions anteriors.

La campanya es fa a tota Catalunya i fa una crida a obtenir 10.000 donacions, que és el nombre que es necessita per cobrir les reserves que han baixat un 25% durant les festes de Nadal. També hi ha un primer balanç en l'àmbit català. El primer dia, el divendres dia 10, es va fer un total de 1.258 donacions.

La Marató de Sang, la primera de l'any, té ADN local perquè el cantant egarenc Lindami posa la banda sonora, a partir d'una història personal sobre la donació de sang. El cantant explica l'experiència del seu germà, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d'os. La cançó es va estrenar el 7 de gener amb la presentació de la campanya.