Marc Armengol i Lluïsa Melgares, quan eren companys de govern al PSC.

Dur enfrontament entre Armengol i Melgares pel Portal de Sant Roc

19.11.2019 | 14:55

El regidor socialista Marc Armengol va abandonar ahir a la tarda la comissió de Territori i Sostenibilitat amb un cop de porta, després de protagonitzar un dur enfrontament verbal amb la tinenta d'alcalde de l'àrea, Lluïsa Melgares (TxT), sobre la seguretat del Portal de Sant Roc. L'incident es va produir després que Armengol demanés al govern municipal una resposta per escrit on s'informés de "si els tècnics de la UPC o els de la casa han proposat acordonar la zona i, si no ho han fet, per què?". La pregunta tenia a veure amb l'informe de la UPC que alerta de la fragilitat de la cuberta del pàrquing i fixa el límit de resistència en dues persones per metre quadrat.

L'incident es va produir un cop finalitzada la comissió, davant l'estupefacció dels polítics i tècnics presents a la sala. Tancada la sessió, Melgares es va dirigir personalment a la posició de Marc Armengol, a l'altre extrem de la taula, per a retreure-li: "A mi no em tornis a aixecar la veu". El regidor socialista, visiblement indignat, va negar haver pujat el to i, a partir d'aquest moment, els dos polítics es van enganxar en un creuament de retrets, a partir d'aquest moment en to crispat i desafiant. L'incident va acabar amb la frase d'Armengol a Melgares: "A mi no em tornes a tapar la boca" i la resposta de la política, que va tatxar al seu excompany de govern i de partit de "masclista!". L'acusació va indignar a Armengol, que va marxar de la comissió amb un cop de porta.

La situació va esclatar entre els dos polítics després de setmanes de tensions entre el govern de Tot per Terrassa i el PSC sobre les mesures de protecció de la coberta del pàrquing del Portal de Sant Roc. Ahir a la tarda, Lluïsa Melgares va tornar a retraure en comissió al PSC que no prengués el mandat anterior mesures de protecció més dràstiques amb els informes de la UPC a la mà. El socialista Marc Armengol, extinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, va tornar a argumentar que va actuar seguint els consells dels tècnics i va instar al govern a justificar per què no tanca ara l'accés al Portal de Sant Roc si té un darrer informe que limita la resistència a dues persones per metre quadrat.