A l'operatiu contra una banda de "teloners" intervenen més de 300 agents.

Operatiu contra una banda de "teloners" que robava càrregues de camions

13.11.2019 | 04:00

Robaven càrregues de vehicles pesants i arribaven a agredir els transportistes quan aquests els descobrien. Almenys setze individus van ser detinguts ahir en un vast operatiu dels Mossos d'Esquadra contra una banda de lladres acusats de desvalisar camions. Va haver-hi escorcolls en sis ciutats de Catalunya. Entre elles, Terrassa.
Més de tres-cents mossos van formar part del dispositiu especial, executat al mateix temps a Terrassa, Barcelona, Mataró, Badalona, Sant Celoni i Sant Fost de Campsentelles. A les sis del matí va començar el desplegament, amb uns agents en tasques de suport als voltants d'habitatges i uns altres irrompent en els edificis on residien els sospitosos. El dispositiu va durar diverses hores.
Els mossos vigilaven els sospitosos des de feia temps i van anar desbraonant la investigació en les últimes setmanes. Les indagacions les han portat a terme la Divisió d'Investigació Criminal i la Comissaria General de Mobilitat del cos autonòmic. Van començar a l'inici de l'any, quan es va detectar un repunt d'assalts de grups de "teloners", com es diu en l'argot policial als especialistes a obrir lones de camions per a saquejar-los.
Els investigadors van localitzar un grup organitzat de delinqüents que actuaven diàriament en les principals vies de Catalunya. Els delinqüents sempre "treballaven" igual. Se citaven, sortien en furgonetes i procedien a la cerca d'objectius. No realitzaven les accions a la bona de Déu. Abans de donar el cop, se cercioraven que el portava aquell camió, o aquell altre, era d'un valor econòmic digne per a fer el pas delictiu.
violència
Triat del tot l'objectiu, donaven la urpada i buidaven les caixes dels vehicles pesants. Els lladres intentaven actuar amb discreció, però no sempre era possible. Si apareixia algun problema, si algun camioner els descobria i els cridava l'atenció, no dubtaven a enfrontar-se al testimoni amb violència, segons els mossos.
L'operatiu d'ahir es va emportar per davant als suposats capitostos de l'organització, formada sobretot per ciutadans espanyols, i els mossos van decomissar diners i objectes sostrets. Al tancament d'aquesta edició encara no havien transcendit més detalls de l'operació. Els mossos van assegurar que el muntant dels botins aconseguits per l'organització criminal eren molt importants.