Li demanen deu anys de presó per tenir relacions sexuals amb una menor

24.09.2019 | 04:00

Ell tenia 25 anys i ella 15. Eren amics per internet. Es van conèixer en persona. Ell va venir a Terrassa, es van trobar, ell va donar a beure alcohol a la noia i després van mantenir relacions sexuals. Ell s'enfronta a una acusació d'abús sexual a menor d'edat. El fiscal demana deu anys de presó.

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona ha assenyalat el judici per al dimecres vinent i ha citat a declarar l'adolescent. El fiscal sol·licita que el tribunal eviti la confrontació entre l'acusat i la jove, que haurà de comparèixer amb el seu representant legal. Que eviti la confrontació de la noia amb el noi amb el qual va estar a l'abril de 2018; amb el noi que, segons l'acusació, va abusar d'ella perquè ella era menor de 16 anys.

Tots dos mantenien una relació d'amistat forjada en les xarxes socials, com es forgen multituds de relacions en aquests temps de regnat del món virtual. Eren amics per internet, doncs. El 14 d'abril de 2018, el noi va viatjar a Terrassa, on s'havia citat amb la menor.

Ell sabia que la jove tenia només 15 anys, diu el fiscal. I afegeix que l'imputat va donar a beure alcohol a la víctima "amb la intenció d'aconseguir la satisfacció de les seves apetències sexuals", amb ànim libidinós. I va mantenir relacions sexuals amb ella.

No va haver-hi violència ni intimidació, però sí que va haver-hi il·lícit penal. El jove està processat per un delicte d'abús sexual amb penetració a menors de 16 anys, una infracció prevista en l'article 183 del Codi Penal. "El que realitzés actes de caràcter sexual amb un menor de 16 anys, serà castigat com a responsable d'abús sexual a un menor amb la pena de presó de dos a sis anys", indica l'article en el punt 1. "Quan l'atac consisteixi en accés carnal per via vaginal, anal o bucal, o introducció de membres corporals o objectes per alguna de les dues primeres vies, el responsable serà castigat amb la pena de presó de vuit a dotze anys, en el cas de l'apartat 1", agrega el text legal.

El processat és autor d'aquest delicte d'abús sexual amb penetració, segons el representant del Ministeri Públic, que reclama una pena de deu anys de presó i vuit anys més de llibertat vigilada quan es compleixi la pena de presó. Només hi ha un testimoni de l'acusació: l'adolescent víctima.