--
Raúl Sanz, director general de Diari de Terrassa, a l'edició 2018 dels Relats Breus.

Diari de Terrassa entrega els premis del Concurs de Relats

18.07.2019 | 04:00

Avui és el dia. La Nova Jazz Cava acollirà aquesta tarda a les sis l'entrega dels premis de la desena edició del Concurs de Relats Breus que organitza Diari de Terrassa. A la cerimònia es coneixerà el nom dels tres guanyadors en les dues categories de castellà i català.Tot està a punt per a una festa literària patrocinada per l'Ajuntament de Terrassa i la firma Hewlett Packard. Els guanyadors rebran 500 euros. Els segons classificats un ordinador portàtil HP i una impressora Sproket HP pels tercers.

La vetllada arrencarà amb el professor i escriptor Josep Gòrriz, membre del jurat del concurs. Gòrriz pronunciarà una conferència sobre el fet d'escriure. A partir d'aquest moment es procedirà a la proclamació oficial dels guanyadors de la X Edició del Concurs de Relats Breus de Diari de Terrassa.

Els autors finalistes seran pressents a la vetllada. Les seves són les històries més valorades entre els quasi 1.500 contes breus, en català i en castellà, que han arribat a la redacció de Diari de Terrassa.

A l'acte participaran Raúl Sanz, director general de Diari de Terrassa, un representant de l'Ajuntament i un d'Hewlett Packard. També hi seran els membres del jurat, integrat per Josep Gòrriz, Pedro Millán, director de Diari de Terrassa, Josep Arnero, cap de redacció, i el periodista i poeta Luis M. Andrés.

El concurs literari de Diari de Terrassa s'ha consolidat com a cita cultural i referent en l'àmbit dels concursos literaris. Ho prova la participació, que augmenta cada edició. Gairebé 1500 contes han concorregut als Relats Breus de 2019. L'edició anterior, el 2018, el premi va rebre un miler d'escrits.

Els finalistes
Els finalistes de l'actual edició són, en la categoria de relats en català: Joan Simó Peñalva; Francesc Rodríguez Sánchez; Toni Espinach i Grau; Dolors Clota García; Manuel Font Oller; Francesc Cutchet Domènech; Maria Ribelles Ramis; Eduard Casas i Gassó; Octavi Bono i Gispert; Susana Sentellas Minguillón; Eva Fancelli i Font; Francesca Soldevilla i Vidiella; Eva Lozano Carpente; Balís Catmí; Virginia Segú Selva; Francesc Moreno Chimeno; Daniel Fernández-Galeote; Anna Montoro Montes; Teresa Mora Romagosa i María Asunción Gómez Caamaño.

En castellà són Rafael Ureña Egea; Antonio Martín García; Encarna Ruíz Rodríguez; Javier Mariscal Crevoisier; Fernando Marín Gallardo; Maria Teresa Marlasca Orea; Concha Mora Olmedo; Marta Carón Peña; Matilde Bello Orozco; Isabel García Viñao; Gustavo Eduardo Green Sinigaglia; Sara María Nieto Yuste; Lola Sanabria García; José Natividad Méndez Patiño; Juan Antonio López Segura; Indira Córdoba Alberca; Encarni Fernández Martín; Laura Pi Gutiérrez; Daniel Hoenjet i Alba Martínez Flores.