--

Jornades d'intercanvi de cirugia proctològica

13.07.2019 | 04:00

Des de dimecres i fins avui, l'Hospital Universitari Mútua Terrassa acull unes jornades d'intercanvi quirúrgic sobre cirurgia proctològica avançada. Hi participa la doctora Lilli Lundby, de l'Hospital Universitari de la localitat danesa d'Aarhus, una experta internacional en aquest àmbit i, especialment, pel que fa al tractament de la fístula anal complexa. Aquesta és una patologia força prevalent que afecta, no només a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), sinó que també ho fa a pacients de la població general.

Des de l'any 2014, Lundby ha estat pionera en el desenvolupament d'un tractament innovador sobre aquest tipus de fístula. Aquest mètode consisteix en l'aspiració del greix situat a l'espai subcutani, per mitjà d'una liposaspiració.

Amb el propòsit d'avaluar la seva incorporació a Mútua Terrassa, la Unitat de coloprotologia del Servei de cirurgia General, s'ha proposat desenvolupar un estudi multicèntric randomitzat, pendent de validació pel comitè d'Ètica d'aquest centre, que busca provar l'eficàcia d'aquest tractament, en pacients amb fístula criptoglandular. La doctora Lundby exercirà d'assessora científica de l'estudi. A més, aquesta experta internacional en aquesta temàtica, també formarà als professionals de la unitat en aquesta nova tècnica.