Albert Carrique: "Cada músic toquem més d'un instrument"

Albert Carrique: "Cada músic toquem més d'un instrument"

24.03.2019 | 04:00

L'Albert Carrique té 24 anys, és d'Olesa de Montserrat i músic. Ara viu a Madrid. Al Teatre Calderón d'aquella ciutat ha coincidit amb l'actor terrassenc Jan Forrellat en un títol clàssic del teatre musical, "West side story". "Cada funció dura tres hores, amb música en directe, que és del compositor Leonard Bernstein; són partitures amb una dificultat tècnica, rítmica i melòdica important", destaca.

Uns divuit músics, situats al fossat de l'orquestra, treballen a l'espectacle. A "West Side Story", l'Albert fa sonar tres instruments diferents: el saxo-baríton, el clarinet-baix i el clarinet. "La majoria dels musicals no es poden permetre tenir una orquestra de quaranta músics... així que cadascun de nosaltres hem de tocar més d'un instrument alhora", comenta. Precisament aquesta exigència és dels reptes que més li atrauen dels musicals. Abans l'Albert ja havia tocat en directe a les obres "Flor de nit" i "Cabaret", a Barcelona.

L'olesà admira John Kander, compositor de grans produccions del gènere, com "Chicago" o la mateixa "Cabaret". Sorgit de l'Esmuc, l'Albert fa entre quatre i sis funcions a la setmana, donat que es reparteix la feina amb un company, fins a arribar a les vuit representacions setmanals que s'ofereixen de l'espectacle.