Com cuidar el cabell a la tardor

04.11.2018 | 04:00
Com cuidar el cabell a la tardor

La tardor ja és aquí i tot i que havia començat amb temperatures més elevades de l´habitual, aquesta setmana el fred i la pluja ja han fet la seva aparició. Aquesta temporada, que es caracteritza per aquests canvis bruscos de temperatura i l´arribada de condicions climatològiques més adverses, suposa un repte per la cura del cabell. Per minimitzar l´impacte d´aquests canvis i mantenir un cabell sa i cuidat, podem seguir una sèrie de consells:

No descuidis la hidratació
És molt normal que a la tardor el cabell perdi brillantor i es torni una mica més sec, sobretot després de la perllongada exposició al sol i l´aigua que ha tingut durant l´estiu, per la qual cosa és important utilitzar un xampú que sigui capaç d´oferir una bona hidratació capil·lar. Existeixen diferents tipus de productes adequats per cada tipus de cabell. Escull sempre el més adequat per a tu. Si apareix una mica de caspa, hi ha productes que poden ajudar a combatre-la.

Evita la humitat
La tardor acostuma a ser una època més humida amb l´arribada de les pluges, la qual cosa pot provocar que el cabell pateixi en major mesura. Per evitar la humitat, assegura´t d´assecar cuidadosament el cabell amb delicadesa després de dutxar-te i utilitza gorres i paraigües en cas de pluja.

No et passis amb l´assecador
Just després de sortit de la dutxa, sempre és millor utilitzar una tovallola per assecar cuidadosament el cabell, amb delicadesa, per evitar ruptures. Amb l´arribada del fred és normal que haguem d´utilitzar l´assecador, però cal intentar posar-lo a una temperatura que no sigui massa elevada perquè l´aire calent malmeti el menys possible el cabell.

No t´obsessionis amb la caiguda del cabell
Aquesta època es produeix la caiguda estacional del cabell, que en la majoria dels casos no és més que una regeneració natural que acostuma a succeir aquesta temporada. En qualsevol cas, si aquesta caiguda comença a ser molt abundant, és millor consultar amb un professional per abordar el problema, si finalment hi fos, quan abans millor.

Evita l´encrespament
La humitat i altres agents exteriors acostumen a provocar l´encrespament del cabell, la qual cosa es tradueix en un núvol de fins cabells esvalotats sobre els nostres caps. Els olis capil·lars i les mascaretes sense aclarit són bons aliats.

Cuida de la teva alimentació
L´alimentació és un factor que afecta tot el nostre cos, inclòs al cabell. A la tardor s´ha de tenir una alimentació sana i equilibrada, rica en proteïnes i en ferro, deixant de banda el consum excessiu de greixos i alcohol. La vitamina C és molt bona per frenar la caiguda del cabell.

Redueix l´estrès
A més del fred i la humitat, l´estrès és un dels factors que més pot perjudicar la salut del cabell. La tornada de les vacances i l´arribada de la tardor acostumen a anar lligades a un major estrès laboral. Mantenint-lo a ratlla a través de tècniques de relaxació i una bona organització, aconseguirem que el nostre cabell no se´n ressenteixi. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook