La col·lecció de Txell Miras

14.10.2018 | 04:00
La col·lecció de Txell Miras

La Santa Inquisició i la caça de bruixes han inspirat les creacions de la dissenyadora de moda vallesana Txell Miras per a la temporada tardor-hivern 2018-2019. La de Matadepera ha titulat la seva col·lecció amb el nom d´"Akelarre".

La rigidesa d´una llei sagrada i l´ordre establert són representats amb colors blancs i crus, teixits de tapís i jacquard, que recorden hàbits eclesiàstics antics, en contraposició amb la por i amb la incertesa, representades amb colors foscos, com negres, grisos o teixits de quadres com els de recolliment a la llar, en mantes, mocadors o xals. En el terreny formal, trobem superposicions entre diverses peces per formar-ne una, com a símbol de l´interior atemorit, que representen la dualitat entre l´aparença i l´ésser. Peces dobles o que no se sap on comencen i on acaben, mànigues dobles o allargades, volums exagerats o invertits, cinturons opressors, cremalleres, sivelles, pinces... També hi ha il·lustracions que mostren tristesa o temor.

Els teixits predominants són el cotó, la llana, el neoprè, la viscosa, el punt, el jacquar i l´entapissat. Quant a colors destaquen el negre, el blanc, el cru, el gris, el verd militar, el blau i el perla.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook