Jornada "Activitat física, dieta i càncer"

16.09.2018 | 04:00

Existeix una relació entre seguir una dieta sana i equilibrada i que es redueixi el risc que ens diagnostiquin un càncer? Pot l´activitat física millorar el pronòstic dels pacients als quals se´ls ha detectat la malaltia? Aquestes són algunes de les preguntes que de ben segur apareixeran a la setena "Jornada saludable: activitat física, dieta i càncer", que tindrà lloc el divendres 28 de setembre a l´Auditori Municipal de Terrassa, al carrer de Miquel Vives, número 2.

La jornada, que començarà a dos quarts de sis de la tarda, està oberta al públic en general i, d´una manera específica, als professionals que tenen relació directa amb l´esport, la nutrició i el càncer. La cita l´organitza el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i la Unitat de Medicina de l´Esport-Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat. El programa estarà dividit en diverses intervencions. A les sis de la tarda n´està prevista una titulada "L´esport i l´activitat com a eines per a la prevenció del càncer", que anirà a càrrec de l´oncòleg del CST Jordi Alfaro.

A continuació serà el torn per a l´Àngels Arcusa, cap del servei d´oncologia del CST, que parlarà sobre "Dieta i càncer".

L´eix de la jornada, però, serà una taula rodona sota el títol "Un estil de vida saludable: prevenir i millorar el pronòstic del càncer, en què, entre d´altres, hi participaran la Montse Bellver, presidenta de la Societat Catalana de Medicina de l´Esport i també l´advocada Magda Oranich.

A més, dissabte 29 de setembre, a les 10 hores, tindrà lloc una caminada de vuit quilòmetres que sortirà de la zona de la Masia Can Viver de Torrebonica. La marxa estarà oberta a tothom i els donatius que es recaptin aniran destinats a "L´estudi de la supervivència del càncer de mama, pulmó i colorectal al CST". Més informació a www.cst.cat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook