Les principals varietats

02.09.2018 | 04:00

HASS
Alvocat amb gust d´avellana. Té la polpa groga, és petit, rugós i de pell fosca. La seva grandària és de 120-300 grams. L´alvocat Hass és el més consumit i conreat.

BACON
És la varietat més primerenca. Es conrea a Espanya. El fruit és d´entre 198 i 340 grams; ovoide; de pell verd fosc, prima i llisa. La polpa és de color groc verd pàl·lid.

FORT
És una de les varietats més conreades. Té forma de pera i pesa uns 250 g. La seva pell és aspra, però relativament fina i destaca pel seu exquisit sabor. A Europa es pot adquirir durant tot l´any, procedent d´Israel, Sudàfrica, Kenya i Espanya.

REED
Varietat tardana procedent de Guatemala i molt productiva. Té una pell gruixuda i verda i un sabor característic. La seva forma és una de les més arrodonides, amb un pes de 250 a 600 grams, que supera la resta de varietats. Destaca perquè no s´ennegreix en tallar-lo.

PINKERTON
Varietat piriforme i molt allargada, de color verd fosc, pell rugosa i de bon sabor (similar a l´alvocat Hass). Destaca perquè el seu arbre produeix més fruits que les altres varietats. Fins ara Israel n´era l´únic exportador i només durant febrer i març.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook