Les varietats

24.06.2018 | 04:00

A Catalunya trobem diferents varietats, entre les quals destaquen la cirera de la Ribera de l´Ebre, la cirera d´en Roca del Maresme i la cirera del Baix Llobregat.

Ribera de l´Ebre
Es tracta d´unes cireres primerenques, especialment les de la varietat Burlat, que és la més cultivada a la zona. Tenen una forma arrodonida, pinyol petit, i la polpa d´una consistència tova i poc resistent. Es comercialitza en fresc a les fruiteries de la comarca i formant part de la coca de cireres, a les pastisseries i forns.

Cirera d´en Roca
Són un conreu típic de tot el terme d´Arenys de Munt i és una varietat introduïda al municipi a finals del segle XIX des de l´Empordà per dos germans minaires que es deien Roca de cognom i que hi havien anat a treballar. És de carn consistent, de pell pell forta i color entre el vermell i el groc pàlid.

Cirera del Baix Llobregat
El Baix Llobregat produeix la meitat de les cireres de Catalunya, i n´és la principal comarca productora. La cirera és un cultiu tradicional de la comarca, essent la varietat més habitual la Burlat, la més primerenca i l´Starking, tot i que també es conreen una trentena de varietats diferents.

Varietat BURLAT
És una de les més habituals a Catalunya. Té una pell de color vermell fosc i una mida mitjana. Disposa d´una carn ferma, de color roig intens i ben dolça.

Picota
Molt preuada, es cultiva a la Vall del Jerte, a Extremadura. N´és famós el tipus "ambrunés". No té cua, pesa uns vuit grams.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook