Gent DT / Comerç

Sant Joan: la revetlla més sorollosa i dolça

17.06.2018 | 04:00
Sant Joan: la revetlla més sorollosa i dolça

Petards, sopar i gresca. La nit més màgica i divertida de l´any, protagonitzada pel foc, és a punt de celebrar-se. A una setmana vista tothom ja pensa en la revetlla de Sant Joan, una festivitat molt arrelada a Catalunya que s´associa amb la celebració del solstici d´estiu. Les fogueres, amb la creença de què espanten les criatures fantàstiques, tornaran a cremar a diferents punts urbans habilitats amb permís municipal. I les flames tornaran a ser el pol d´atracció d´apassionats de la pirotècnia. Al seu voltant, joves i no tant joves, grups d´amics, famílies senceres tiraran els tradicionals petards.

La pirotècnia, a punt
Queda una setmana per a la celebració i les casetes i botigues de venda autoritzada de material pirotècnic ja han obert portes. Els venedors professionals ja tenen a punt les traques, bengales, trons, coets, bombetes, xiuladors, sortidors, rodes i bateries per omplir de soroll, llum i fantasia la nit més curta de l´any.

Com sempre, per gaudir de l´encesa de petards sense males sorpreses els comerciants aconsellen sobre el bon ús i la perillositat de determinats articles així com l´edat permesa en cada cas. En l´apartat de risc baix o molt baix trobem bengales, bombetes, sorpreses japoneses i fonts (sortidors o volcans) i són aptes per a nens a partir de 12 anys.

Què soparem?
La nit de Sant Joan també és una bona excusa per reunir-se amb la família i els amics i celebrar la festa amb un bon sopar a la fresca. Si no tenim gaire temps o ganes per cuinar podem triar entre els menús festius de plats per emportar que han preparat els diferents establiments de menjar de Terrassa. I com a punt final per completar la nit gastronòmica les coques artesanes tornaran a ser un clàssic la nit de Sant Joan. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona aquest any els catalans menjaran 1,7 milions de coques. A la província la xifra serà d´unes 900 mil unitats. Les més venudes seran les de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la de coca de llardons de pasta de full i la de pinyons farcida de crema. Ah! i tot el àpat regat amb el millor cava. Bona revetlla de Sant Joan! 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook