Guia bàsica per a iniciats

03.06.2018 | 04:00

La paraula "sushi" engloba les diverses variants del plat nipó. N´hi ha moltes i reben noms diferents. Encara no saps quina tastar?

Maki
És un dels més coneguts. En japonès, significa "rotllo" o cinta". L´arròs, les verdures o les fruites queden embolicades dins d´una làmina d´alga marina (nori) de color negre.

Nigiri
En japonès, vol dir "amassar". En aquesta varietat, no hi ha alga, sinó una bola allargada d´arròs i farcida de peix (salmó, tonyina, calamars o, fins i tot, pop). També es pot envoltar una alga "nori".

Uramaki
Resulta ideal per a qui li agradin les unitats grosses. En si, "uramaki" vol dir "del revés". El fet és que la peça no deixa de ser un maki, però recobert d´una capa fina d´arròs. Per damunt, s´hi sol afegir sèsam.

Oshi
Un tipus de sushi rectangular que pot dur peix, alvocat o pernil i es fa amb motlles.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook