Un protocol i diferents recursos de la ciutat

25.05.2018 | 04:21

A Terrassa existeix un protocol per a l´abordatge integral de la violència masclista en l´àmbit de la parella. Aquesta eina serveix per coordinar diferents organismes i institucions que treballen per prevenir la violència masclista i atendre les dones que la pateixen.

Hi ha una comissió de seguiment d´aquest protocol, formada per representants del Partit Judicial de Terrassa, l´Il·lustre Col·legi d´Advocats de Terrassa, la Regió Policial Metropolitana Nord, Mossos d´Esquadra. Fiscalia de Terrassa, en nom del fiscal superior de la comunitat autònoma; Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Casal de la Dona i la Regidoria de Polítiques de Gènere.

Així mateix existeixen altres recursos de ciutat pel que fa a la violència masclista. Policia Local i Mossos d´Esquadra disposen d´una Unitat d´Atenció a la Víctima, que recull denúncies, serveix i acompanya les dones i ofereix serveis de protecció. A més, a les dependències de la Policia Municipal es troba el Servei d´Allotjament d´Urgència. Les dones víctimes de violència domèstica que han hagut de marxar de casa s´hi poden estar per un període màxim de 72 hores, durant el qual es busca una sortida adequada a la seva situació. A banda, l´Il·lustre Col·legi d´Advocats de Terrassa disposa d´un torn d´ofici especial per a víctimes de maltractaments.

També cal remarcar la tasca en favor de la igualtat de gènere que desenvolupen entitats de la ciutat, com el Casal de la Dona, el Grup de Dones amb Iniciativa o Gam Vallès, que treballa en la prevenció i el tractament de les persones víctimes de maltractaments.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook