Les escoles

Escoles per aprendre teatre, perdre la vergonya i desenvolupar la creativitat

09.05.2018 | 04:21
Escoles per aprendre teatre, perdre la vergonya i desenvolupar la creativitat

Acció Teatre –fundada per Lluís Barón i ara dirigida per Rosa Aguado–, Les Pisanes –una iniciativa de l´actriu Teresa Sànchez– i Teatre Mú són escoles específicament de creació teatral que també compten amb grups propis.

Acció Teatre funciona des de fa vint anys amb un projecte educatiu que comprèn exercicis de desinhibició, tècniques de veu i cos, expressió oral i corporal, improvisació, titelles, escriptura teatral, etc., amb l´opció de realitzar cursos normals o intensius. Entre els seus objectius figuren vèncer la vergonya, fomentar el treball en equip, desenvolupar la creativitat i el sentit crític i activar l´imaginari. Aquest centre també col.labora amb la Marató de TV3.

Les Pisanes ofereix des de fa quinze anys cursos infantils, jovenils i per a adults, així com casals d´estiu. En el seu programa educatiu hi figuren disciplines com interpretació davant la càmera, entrenament actoral avançat, clown o "commedia dell´arte". A través de les seves activitats, l´escola vol fomentar la creativitat i el treball en equip, entenent a més que les classes de teatre infantil poden servir per inculcar valors, són terapèutiques i socialitzadores i connecten els nens amb el món de l´art i la sensibilitat estètica, amb la capacitat d´emocionar·se i de comprendre diferents maneres de veure les realitats del món.

Teatre Mu ensenya expressió corporal, teatre, màgia, pantomima, música, pintura, clown, ball i construcció de titelles i màscares, en cursos per a infants, adults i persones amb discapacitat. La seva filosofia incideix en la importància d´aquestes arts en el desenvolupament tant físic com intel.lectual dels alumnes. També anuncien un curs sobre lloguer d´instruments, route-manager, programació artística i altres professions relacionades amb el món de l´espectacle. I, a més, hi ha l´Associació de Teatre Mú, actualment vinculada al Coro Vell.

I, naturalment, a Terrassa tenim l´Institut del Teatre, per a tots aquells que s´hi vulguin dedicar professionalment. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook