Raúl Bayan, sabadellenc. 25 anys. treballa a finish, una empresa del sector tèxtil. té una discapacitat intel·lectual

"Preparo teixits, els cuso i faig feines de magatzem"

01.05.2018 | 04:21
"Preparo teixits, els cuso i faig feines de magatzem"

En Raúl Bayan té 25 anys. Viu a Sabadell, però treballa a Rubí. En concret, a l´empresa Finish, que es dedica als tints i els acabats per a teixits destinats al món de la decoració. La seva discapacitat intel·lectual no ha suposat un hàndicap per tenir, amb l´ajuda de Fupar, una vida laboral el més normal possible. Tal vegada, els seus companys l´avantatgen en certes habilitats. Però la feina que desenvolupa el Raúl està adaptada a allò del que ell és capaç.

Molts encàrrecs
I déu n´hi do totes les "missions" que ha de dur a terme al cap del dia. Ell prepara teixits (cus, fa nusos, precinta teles...); els neteja; també porta els teixits a carros, palets i gàbies, i desenvolupa feines generals de magatzem.
"Fa més o menys un any i mig que treballo a Finish i n´estic content", confessa.

Aquesta no és pas la primera feina en una empresa que té en Raúl. Abans havia passat pel centre logístic que la marca de moda Stradivarius té a la població de Sallent, en plena comarca del Bages. Allà també treballava com a mosso de magatzem.

Una via per a la inserció
Una altra de les experiències laborals d´en Raúl va ser dins d´un projecte pensat, d´una manera especial, per a les persones amb una discapacitat intel·lectual.

Es tracta de Teb Castellar, a Castellar del Vallès, un espai de treball que forma part del grup cooperatiu Teb. Aquest ofereix diferents productes i serveis amb un objectiu, el de tractar que les persones amb una discapacitat intel·lectual tinguin una vida inclusiva.

En aquelles instal·lacions, el Raúl es dedicava a la manipulació d´aliments. El seu currículum ha anat creixent de mica en mica. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook