Belinda Sánchez

"Les empreses se n'adonen que no m'han d'anar al darrere"

01.05.2018 | 04:21
"Les empreses se n'adonen que no m'han d'anar al darrere"

Treballa d´administrativa i de suport comercial en una empresa del sector del transport, a Cerdanyola del Vallès. La Belinda Sánchez (Sabadell, 1979) té acondroplàsia. I és membre de l´equip de natació adaptada del CN Terrassa.

Com s´afronta la vida laboral no arribant a 1,50 metres d´alçada?
Quan les empreses no saben què és la "talla baixa", l´acondroplàsia, de seguida poden pensar: "Li haurem d´anar sempre al darrere perquè no arribarà enlloc". És a dir, segons quines tasques has de fer, es mostren una mica reticents amb tu. Però a mi ara cada vegada m´estan encarregant més coses perquè veuen que tiro endavant.

Les persones de "talla petita" que coneix, estan mes empleades a l´empresa "ordinària" o a centres especials de treball?
Més a centres especials de treball. Jo mateixa he passat per diversos. I, de fet, els recomano a les persones amb una discapacitat que no troben feina, perquè aquests centres tenen contacte amb altres empreses que busquen empleats per a les seves plantilles.

Duu moltes operacions al damunt?
Unes quantes! Sense elles mediria uns 1,20 metres d´alçada. Me n´han fet dues a les tíbies; una, als húmers i una altra, als fèmurs. La intervenció consisteix a allargar l´os. Te´l trenquen. L´agafen amb un aparell extern i hi donen voltes d´un mil·límetre cada dia. Són processos durs.

I des de quan neda?
Ja fa temps! Va ser per recomanació mèdica, per donar-me més força a les cames. M´agrada anar a competicions i, sobretot, sentir-me molt més àgil. //

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook