Gent DT / Motor

Ford actualitza el seu Fiesta

26.11.2017 | 10:29
Ford actualitza el seu Fiesta

Nou anys després de l´última actualització, Ford ha renovat un dels seus models amb més història, el Fiesta. La companyia diu que ara el cotxe "és més senzill visualment", a més d´estar "molt enfocat al públic jove, gràcies a la seva connectivitat, música, diversió i disseny". Des del setembre passat, el nou Fiesta ja és als concessionaris catalans.
Però anem per pams. D´entrada, el nou Fiesta és el primer vehicle de Ford que inclou tota la gamma d´acabats. Així neixen diferents versions del mateix Fiesta, de noms Titanium, Vignale, ST, ST Line, Active, Trend i Trend+, que es mouen, segons el fabricant, entre l´elegància i el disseny, l´esportivitat i l´esperit aventurer.

També des del punt de vista estètic, el renovat vehicle inclou un capó amb un disseny més tranquil i una reixeta més àmplia i predominant. En general, ara el Fiesta és més gran. En concret, setanta-un mil·límetres més llarg i dotze més ample. Un fet que, segons Ford, atorga al cotxe una aparença "més allargada i premium".

Molta tecnologia
Però si hi ha un factor que marca la diferència és tot l´equipament tecnològic que incorpora aquest Fiesta revisat. La llista de prestacions és àmplia. Al seu interior destaca una pantalla tàctil de vuit polsades que funciona com a una tauleta, ja que la podem controlar fent el gest d´arrossegar amb els nostres dits.

Des del punt de vista de la tecnologia associada a l´ajuda al conductor, aquest últim Fiesta inclou funcions com la d´avisador i assistent de carril, el limitador de velocitat, l´assistent d´arrencada en pendent o d´encesa automàtica dels llums. El vehicle també disposa de sensor a l´hora d´aparcar i d´una càmera de visió al darrera.

El control de totes aquestes prestacions tecnològiques es combina, a l´interior (que compta amb un disseny ergonòmic), amb materials de tacte suau, que ajuden, segons Ford, "a crear una sensació espaiosa".

A més, el Fiesta integra la possibilitat de poder-lo obrir sense clau i, per aquells a qui agradi veure el cel mentre van en cotxe, el vehicle també ofereix un sostre panoràmic de vidre amb apertura elèctrica.

Eficiència
La proposta sobre rodes del fabricant nord-americà ja compta amb sis velocitats en tots els seus motors, excepte en els de gasolina 1.1l Fox de 70 i 85 cavalls. Ford promet que el nou Fiesta millora els consums respecte de l´anterior model, gràcies al recolzament d´aquesta caixa de sis velocitats.

La companyia assegura que el cotxe és molt útil a la ciutat, on els espais d´aparcament de vegades són reduïts. La firma indica que aquest modernitzat Fiesta optimitza l´adherència a la carretera i la qualitat de la conducció. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook