Categories d'olis

25.11.2017 | 04:21

Per tal de distingir els diferents tipus d´olis d´oliva cal parar atenció a la quantitat d´àcids grassos lliures, a la varietat de l´oliva i a l´acidesa.

Oli d´oliva verge extra
És la màxima qualitat per excel·lència. Es tracta de l´oli de categoria superior obtingut directament de les olives i només per procediments mecànics. És el de més qualitat, amb unes propietats organolèptiques (aroma, sabor...) excepcionals, amb totes les vitamines i les substàncies naturals de l´oliva.

Oli d´oliva verge
Obtingut també directament de les olives i només mitjançant procediments mecànics. Aquest tipus d´oli conserva totes les vitamines i substàncies antioxidants naturals de l´oliva, però organolèpticament és menys excepcional.

Oli d´oliva
Conté exclusivament els olis d´oliva refinats i olis d´oliva verges. Conserva menys vitamines i substàncies antioxidants que els dos anteriors, ja que es perden durant el tractament de refinació.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook