Sis bons aliments de tardor
11.11.2017 | 04:22El fred ja ha començat a obrir-se camí amb les primeres enfarinades a les muntanyes i les nits glaçades. Els dies són més curts i el rebost s´omple de nous aliments de temporada. Vermells, ataronjats, verds i grocs tenyeixen els plats amb les pomes, les carbasses, les peres, el raïm o els bolets. En aquesta època vénen de gust plats calents i una mica més elaborats, amb sopes, cremes i guisats. Però aquests canvis al menú no tenen per què afectar a la nostra dieta. És hora d´aliar-nos a les fruites i verdures de tardor i de gaudir menjant. Els experts en nutrició destaquen els valors i propietats dels següents aliments:
1. Les pomes
"Una poma al dia allunya al metge de la teva vida" diu el refrany. I és que la poma és una de les fruites més completes per les seves propietats nutricionals. El 85% de la seva composició es aigua i el fet de ser rica en fibra, fan que ajudi a millorar el trànsit intestinal. Serveix per menjar entre hores i permet nombroses elaboracions com per exemple en amanida o com a postres en forma de pastissos.
2. Les cols
Som també a l´estació de les cols i de la família al complet, com la coliflor, les cols de Brussel·les, el bròquil? Totes són riques en vitamina C, A i I, per la qual cosa és molt interessant incloure-les en la nostra dieta de forma habitual. Si bé és cert que no a tothom els agraden, existeixen formes molt creatives de cuinar-les. Saltejades amb pernil i bolets o al forn amb beixamel són plats molt nutritius i deliciosos.
3. Les esbargínies
Aquestes hortalisses tenen unes estupendes qualitats diürètiques, antioxidants i dietètiques, gràcies al seu baix contingut calòric. Per això són ideals per incloure-les en dietes d´aprimament. Són ideals tan rostides com saltejades. Farcides, són exquisides.
4. El raïm
Existeixen molts tipus de raïms, però més aviat les dividim entre blancs i negres. És una fruita molt preuada perquè és rica en potassi i coneguda pel seu gran poder desintoxicant. Gràcies al seu dolçor és una de les postres ideals per a petits i grans i, com no, per acomiadar l´any.
5. Carbasses
La carabassa és una hortalissa molt saludable i nutritiva, rica en vitamines i minerals, amb un gran poder antioxidant i de baixa aportació energètica. La trobem tot l´any però ara és la seva millor època. Es pot preparar de moltes maneres però la més saborosa és en forma de crema.
6. Els bolets
Són productes de la natura típics de la tardor que destaquen per les seves baixíssimes calories i podem gaudir-ne sense límit i sense trencar la dieta. Es poden incloure en una infinitat de receptes, com arrossos o guisats. Bon profit !
Lo último | Lo más leído | Lo más votado |
- Un detenido por el tiroteo en Torre-sana
- Un hombre dispara a otro en la cara en una pelea en Torre-sana
- Herido en un atraco en Àngel Sallent
- Un incendio provocado por un petardo causa estragos en tres viviendas
- Un motorista de 43 años muere al chocar con un camión
- Ciutadans propone un reglamento para resituar a los policías municipales
- Los terrassenses inundan las calles en un Sant Jordi de clima veraniego
- El hombre tiroteado en Torre-sana sigue en la UCI
- Un coche derriba la valla de un colegio e irrumpe en el patio
- Terrassa se sumerge en Sant Jordi
- El hombre tiroteado en Torre-sana sigue en la UCI
- La Festa Major de Matadepera ya tiene cartel
- Rull pedirá su acercamiento a Catalunya
- Catalunya roza los 7,6 millones de habitantes
- Trece compañías amateurs llevarán el teatro a los distritos de la mano de "Escenes locals"
- Ciutadans propone un reglamento para resituar a los policías municipales
- Arrancan las obras de la isla de peatones
- Gemma Mengual, primera concursante de "Bailando con las estrellas" (La 1) que se emitirá desde Terrassa
- La Escola d´ Art hace propuestas de diseño para el acceso al Parc Audiovisual
- La cobertura vacunal de los bebés llega al 95 por ciento en Catalunya