Amb moltes propietats nutricionals

05.11.2017 | 04:00

Aquesta hortalissa, amb un color semblant a la pastanaga, ens proporcionarà uns bons nutrients per a tenir reserves d´energia durant tot el dia. A la seva carn ataronjada i similar també a la carbassa abunden sobretot els hidrats de carboni. A més, està dotada d´una quantitat de sucres superior a la seva cosina germana, la patata. Conté provitamina A (en forma de betacarotè), necessària per al bon estat de la retina, la pell i el cabell així com el creixement dels ossos i les dents. També té més contingut de vitamina E que la majoria de verdures. Un antioxidant essencial per a l´organisme. També hi trobem vitamina B9 (àcid fòlic), imprescindible per a la formació dels glòbuls vermells i blancs.

Efectes sobre l´organisme
Els experts en nutrició destaquen entre els beneficis més importants del moniato la seva capacitat de depurar el fetge. Això és degut al seu contingut de la metionina. Es tracta d´un aminoàcid amb sofre, amb propietats per a desintoxicar el fetge. També té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell i és un bon hidratant del sistema digestiu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook