Beneficis per al cos i per a la ment

24.09.2017 | 04:00

El ball és una gran manera perquè la gent de totes les edats es pugui mantenir en forma. I és que a més de ser divertit, aporta molts beneficis per a la salut tant a nivell mental com físic i emocional.

Un dels principals avantatges de ballar a escala general és que la dansa ajuda a mantenir sa el cor i evitar malalties cardiovasculars. Un estudi italià va demostrar que les persones amb insuficiència cardíaca que ballaven, van millorar la salut del seu cor així com la respiració i la qualitat de vida de manera significativa. A més, també ajuda a perdre pes i augmenta l´energia.

D´altra banda, ballar millora la flexibilitat, la força i la resistència. I és que moltes classes inclouen diversos exercicis d´estirament, ja que per ballar cal esforçar-se per aconseguir el màxim moviment de tots els grups musculars. Així mateix, també es treballen diversos muscles, especialment els de les cames, però també els braços i els abdominals, entre altres. A més, ajuda a augmentar la resistència, perquè el ball és un exercici físic que obliga a treballar tots els muscles durant períodes llargs de temps.

Més enllà del cos
Quant a la salut emocional i mental, ballar també aporta aspectes molt positius. Per exemple, fa que un se senti més feliç. Això és perquè s´està fent una cosa que realment agrada i, a més -com en tots els exercicis físics- ajuda a segregar endorfines (petites cadenes proteiques que produeixen efectes analgèsics i causen una sensació de benestar). Així mateix, també ajuda a eliminar l´estrès i acabar amb la depressió. A més, ballar és una activitat que es fa en grup i, quan un ho fa bé, millora la seva confiança, l´autoestima i la seguretat en un mateix.

D´altra banda, diversos estudis afirmen que ballar millora la memòria, ja que l´exercici aeròbic pot revertir la pèrdua de volum en l´hipocamp (la part del cervell que controla la memòria). En aquest sentit també s´ha demostrat que ballar de manera freqüent ajuda a evitar els efectes de l´Alzheimer i altres formes de demència, així com a augmentar l´agudesa mental de persones de totes les edats. L´essència de la intel·ligència és prendre decisions, i ballar requereix prendre-les constantment i a més de manera ràpida.

En aquest sentit, qualsevol tipus de ball és beneficiós. Jazz, salsa, merengue, hip hop, ballet, zumba, flamenc, country, contemporània... Tots proporcionen les eines per tenir una vida sana en l´àmbit físic i mental.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook