Gent DT / Gastronomia

Smoothies: la beguda de l'estiu

29.07.2017 | 04:21
Smoothies: la beguda de l'estiu

Els smoothies estan de moda. Fa un temps que han arribat al nostre país i sembla que ho han fet per quedar-s´hi. I és que es tracta d´una beguda amb beneficis molt saludables i que a més és molt fàcil de preparar. A més, es tracta d´una manera excel·lent de prendre fruites i verdures fresques i es poden portar a tot arreu. El que en principi era el nom d´una marca comercial ja s´ha popularitzat i s´usa per denominar un tipus de producte: un batut dens i cremós a base de fruita i lactis. Més espès que un batut i més nutritiu que els sucs, és ideal per esmorzar i berenar, especialment en època de calor.

L´smoothie prové de la tradició de prendre barreges de fruita fresca batuda en els països tropicals de l´Amèrica Llatina. Aquesta tradició ancestral va passar cap als Estats Units als anys 60, concretament a Califòrnia, junt amb el boom de la necessitat de tenir cura del cos alimentant-se saludablement i fent esport. Productes que van tenir molt èxit durant aquella època van ser les begudes light, naturals i orgàniques. Per això aquest tipus de batut va fer-se tan famós, ja que era una alternativa energètica i vitamínica a les begudes artificials i als refrescos.

Per què apuntar-se a la moda
Els smoothies tenen diversos beneficis per al nostre organisme. Un d´ells és que són excel·lents per a la digestió, ja que en barrejar ingredients naturals com fruites i verdures en una batedora s´aprofiten tots els nutrients que beneficien l´absorció de les vitamines i micronutrients, el que fa que s´assimilin més ràpidament i es converteixin en energia. A més, ajuda a neutralitzar el pH de l´organisme, prevenint que aquest sigui molt àcid i per tant evitant l´acidesa i la indigestió. A part, són una font estupenda d´antioxidants, que enforteixen el sistema immunitari, la visió i la pell. D´altra banda, ajuden a incrementar l´energia a la vegada que hidraten.

En incloure aquests batuts a la teva dieta, es millora el consum de fruites i verdures, uns aliments ideals per prevenir diverses malalties, com el càncer.

A més, milloren la claredat mental i la capacitat d´enfocament. I és que una dieta pesada i sobrecarregada d´aliments altament processats sotmet el cos a un estat endormiscat amb el qual és difícil concentrar-se i desenvolupar qualsevol activitat. D´altra banda, quan bevem smoothies ens sentim més lleugers i actius a la vegada que ens sadollem més ràpidament.

Val a dir que, segons els experts, es tracta d´una de les millors opcions per aprimar-se de manera ràpida i natural a la vegada que es cuida la salut i no es perd energia.

En consumir aquests batuts el cos no perd nutrients ni passa gana. A més, contribueix a netejar el cos i mantenir-lo més jove, doncs dins dels components d´algunes de les combinacions de vegetals i fruits d´aquests batuts es troba la clorofil·la, un meravellós ingredient de la naturalesa que promou la desintoxicació de la sang i del sistema intern en general.

Passa´t als smoothies, una forma divertida, deliciosa i fàcil de prendre la quantitat necessària de fruita i verdura. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook