Gent DT / Oci

Els destins de "Joc de Trons"

29.07.2017 | 04:21
Els destins de "Joc de Trons"

Coincidint amb l´inici de la setena temporada de la popular sèrie de televisió, TripAdvisor ha anunciat els deu tours més reservats de "Joc de trons" per als viatgers de tot el món.

Per fer un reconeixement a la ruta número u de la llista al Regne Unit i tercera arreu del món, la web de viatges es va associar amb un membre del repartiment, Kristian Nairn (Hodor), per sorprendre inesperadament els touristes. Així, es va preparar una experiència VIP amb Kristian sortint de darrere d´una portalada a Ballintoy Harbor, famosa per formar part de les Illes de Ferro de la Casa Greyjoi. Després de la sorpresa, l´actor i el guia tourístic van compartir informació privilegiada sobre la sèrie i van convidar tots els assistents a posar per una foto recreant la famosa escena de Kristian "Aguanta la porta" ("Hold the door").

A causa de la popularitat de la sèrie, els tours temàtics que mostren els llocs de rodatge més famosos han sorgit a gairebé tots els destins, oferint una manera nova i entretinguda de descobrir-los. El recorregut a peu de "Joc de trons" a Dubrovnik és el més reservat del món avui dia, i entre el top 10 es troba el tour espanyol de visita les localitzacions de Girona.

TripAdvisor ha analitzat també l´activitat de recerca anual en una selecció de destins del rodatge des del 2012, un any després que la sèrie es comencés a emetre. La majoria dels destins han experimentat augments significatius, fins a multiplicar-se per 20 la seva popularitat després d´aparèixer a la sèrie, el que demostra que el tourisme de televisió està clarament en auge, ja que un de cada cinc viatgers escull un destí segons el que ha vist als programes de televisió.

Espanya i Islàndia, líders
Espanya, un dels països de rodatge preferits, amb 12 destinacions que han servit com a localització per al Regne de Dorne, Vaest Dohtrak, Bravos, Meereen o el desembarcament del rei, entre altres, ha experimentat el creixement més gran quant a l´interès dels viatgers. Aquest interès va començar sobretot després de la cinquena temporada. La plaça de toros d´Osuna va aparèixer com les arenes de combat de Meereen, i des d´aleshores va experimentar un augment del 215% de les visites. Almeria també va veure incrementada l´afluència de touristes en un 38%. Però l´estrella de la sisena temporada, que va servir com a desembarcament del rei, el regne de Dorne, Horn Hill i Oldtown (Antigua), va experimentar un creixement del tràfic del 62% quan va començar a emetre´s la temporada 6, assolint el pic el juliol del 2016 amb un increment del 76% en comparació amb el mateix mes de 2015.

Una altra localització de rodatge que ha experimentat l´increment més impressionant de visites (+1.300%) és Vik (Islàndia), comparant dades de finals de 2012 amb començaments de 2016.

De fet, Islàndia ha estat un dels països amb un notable augment (+531%) des que "Joc de trons" es va començar a emetre l´any 2011.

Més destinacions
Ara que s´acaba d´estrenar la temporada 7, i tot i que és una mica d´hora per veure un impacte notable dels destins de rodatge (espanyols en la seva majoria, ja que n´hi ha vuit), les dades de viatgers de TripAdvisor mostren ja pics d´interès dels viatgers tant el mes d´abril com el de juliol de l´any passat, quan la productora va començar a revelar els nous llocs de rodatge. Destins com Bermeo, Santiponce o Càceres són els que han generat una major expectació. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook