Gent DT

Com cuidar la nostra mascota a l'estiu

24.07.2017 | 08:44
Com cuidar la nostra mascota a l'estiu

A l'estiu les nostres mascotes també pateixen les conseqüències de les altes temperatures i tenen calor igual que els humans. Elles també poden sofrir insolacions, cremades degudes al sol i fins i tot tenir un cop de calor. És cert que el seu pèl els protegeix de la radiació solar i d´altres agents externs, però igualment estan exposades al sol, als mosquits i a les plagues. Per garantir el seu benestar durant els mesos més calorosos de l´any, els experts fan un seguit de recomanacions pràctiques que ajudaran les nostres mascotes a passar un estiu en millors condicions.

Així, és important evitar els llocs poc ventilats, perquè -com dèiem- els cops de calor són habituals en les mascotes, ja que no tenen un regulador corporal de temperatura. També hem de mantenir-les lluny de l´exposició directa del sol. Per això és important no deixar mai les mascotes dins el cotxe. D´altra banda, encara que el pèl els protegeixi i per instint normalment busquin ombra, hem d´evitar les cremades en zones sense pèl, com la trufa en el cas dels gossos o la zona de les orelles en el dels gats. Existeixen cremes de protecció per a aquells animals amb poc pèl o zones rosades al descobert.

Les altes temperatures afecten superfícies com l´asfalt i el ciment. Per això és important no treure´ls en les hores de més calor i fer-ho en canvi a primera hora del matí i a l´última de la tarda-vespre, quan el sol ja no pica. Si no, es poden produir danys a les potes.

L´estiu també és una època de molts insectes i aràcnids. Per això cal que protegim les nostres mascotes de la infestació de puces, paparres o de picades de mosquits i altres bestioles. A més de la vacuna contra la leishmaniosi, és important vigilar a quines zones portem els nostres animals i allunyar-los de llocs bruts o que puguin estar plens d´insectes, ja que aquests els poden portar molts problemes.

A l´hora de viatjar, si ho fem en cotxe, és important tenir clar que les mascotes tenen el seu lloc en el vehicle, determinat per la normativa –que
diu que han d´estar en la zona posterior, correctament lligats i separats de la resta de l´habitacle. Així mateix, és important que portem aigua envasada i un protector de paràsits externs, crema protectora per a ferides, gasses i iode. És molt recomanable desparasitar la mascota de manera interna abans i després de les vacances. Si no podem endur-nos el nostre animal de vacances, hi ha residències molt ben equipades on passarà uns bons dies i estarà ben cuidat.

I no descuidis la seva salut. Una bona alimentació, planificada, així com una correcta hidratació, són claus perquè la nostra mascota es trobi bé i en plena forma. D´altra banda, hem de tenir present que hi ha centres veterinaris oberts durant l´agost que ens podran ajudar en cas que el nostre millor amic no es trobi bé o hagi patit alguna cremada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook