Gent DT / Salut & Bellesa

Cabells protegits del sol

24.07.2017 | 04:20
Cabells protegits del sol

Per mantenir un cabell saludable els mesos de més calor és important tenir-ne cura amb uns hàbits que el protegeixin de la deshidratació en aquesta estació de l´any. Els raigs solars, especialment els ultraviolats, penetren a les cutícules del pèl i en debiliten les arrels, de manera tal que modifiquen la seva estructura. L´exposició continuada al sol i la suor fan que el cabell es torni sec, aspre i difícil de dominar. Aquests aspectes són signes evidents d´una manca d´hidratació, molt habitual en aquesta època de l´any.

Medical Hair, clínica especialitzada en salut capil·lar, indica que el cabell necessita entre el 15% i el 17% d´aigua per mantenir-se hidratat. També assenyala que la incidència del sol afecta de manera diferent el pèl arrissat que el llis. Això vol dir que la deshidratació és més ràpida en els cabells llisos perquè solen ser més prims i es veuen alterats ràpidament.

Els dermatòlegs alerten que a l´estiu hem de protegir el cabell de la mateixa forma que ho fem amb la nostra pell. A les seves consultes perceben un increment de casos de pèrdua de cabell per causa directa de l´excés del sol, el clor, la sal i la suor. Primer de tot els especialistes recorden que actualment existeixen productes capil·lars al mercat indicats per minimitzar els efectes nocius del sol, en format de crema, gel o esprai, que contenen filtres solars.

Cal tenir en compte que l´exposició al sol és diferent si ens trobem a la platja, a la muntanya o a la ciutat. El mar conté salnitre o petits cristalls que fan l´efecte de lupa i atrauen els raigs solars. El vent i l´aire calent arrosseguen aquestes partícules i produeixen més sequedat al cabell. "Els minerals marins que conté la sorra produeixen oxidació i una destrucció progressiva del pèl", descriuen els experts de la clínica Medical Hair.

Cobrir-se el cap
Una altra mesura per prevenir els efectes dels raigs UV en el pèl, a més d´hidratar-lo amb filtres solars, és cobrir-lo amb un barret o mocador. Aquesta és la millor barrera que existeix. Si estan tractats amb coloració cal preparar-los amb protecció solar alta per evitar que el color es modifiqui. Aplicar-se un oli solar un cop a la setmana i deixar-lo actuar tota la nit és un consell molt pràctic abans d´anar a prendre el sol a la platja.

L´aigua salada i el clor
Rentar-se el cabell tots els dies, al contrari del que es pensa, no és perjudicial. Al contrari, després del bany al mar o a la piscina és imprescindible aclarir bé el cabell, com més aviat millor, amb aigua tèbia i rentar-lo amb xampú perquè els àcids i el clor poden afectar l´estructura capil·lar i debilitar no només el color sinó també la pròpia força del cabell.
Després dels mesos d´estiu és important recuperar la hidratació perduda aplicant productes adequats per tal de retornar al cabell la seva elasticitat i humitat naturals. Els dermatòlegs aconsellen renunciar als cosmètics econòmics o de dubtosa composició i optar per xampús i mascaretes amb formulacions sense parabens ni sulfactes.

Per gaudir d´una bona salut capil·lar també ens hem de cuidar per dins amb una alimentació adequada. Convé vigilar el que mengem i optar per una dieta rica en proteïnes a base de fruites, verdures i llegums, principalment. També és beneficiós per al cabell hidratar-se amb aigua i sucs naturals, que contribueixen a una acció reparadora. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook