Prevenir la insuficiència venosa

16.07.2017 | 04:00

Les elevades temperatures dels últims dies, amb tot el seu rigor, són les causants d´un empitjorament de les varius i del retorn venós, el que representa un suplici per algunes persones. La calor pot produir vasodilatació capil·lar i venosa. "És un mecanisme adaptatiu de l´organisme per augmentar la capacitat de desprendre calor i mantenir la temperatura adequada per a les funcions vitals", descriu el doctor Salazar Álvarez, especialista en angiologia.

Aquest metge cirurgià de varius aconsella l´ús de mitges de compressió lleugeres per a solventar específicament el problema de dolor a les cames. N´hi ha prou amb visitar una farmàcia u ortopèdia de confiança i demanar unes mitges per a l´estiu.

També aconsella prendre flebotònics o medicaments que ajuden a que la paret de les venes s´enforteixi i tingui un millor to i, en conseqüència, disminueixin les molèsties de les varius o edemes.
Els medicaments anti-varius orals o en crema són ideals per a alleugerir les cames pesades i produir una sensació de benestar a les extremitats inferiors.

L´especialista també insisteix en la protecció de la pell amb cremes d´hidratació cutània i protectores solars amb filtre elevat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook