Gent DT / Salut & Bellesa

Cames lleugeres

15.07.2017 | 04:22
Cames lleugeres

L´estrès, l´augment de pes, passar moltes hores assegudes o dretes, els canvis hormonals, l´embaràs i, aquests mesos, les altes temperatures estivals fan que moltes dones pateixin una incòmoda sensació de cames pesades. Això és degut al fet que el sistema circulatori de retorn es veu alterat amb aquests factors i les cames pateixen per dins. La retenció de líquids es manifesta en forma de petites venes varicoses, aranyes i varius que, sense una cura vascular, pateixen problemes d´inflamació, picors, tibantor, rampes musculars, formigueig i dolor.

Per mitigar les molèsties i gaudir d´unes cames lleugeres tot l´estiu és important adaptar-nos a uns bons hàbits de salut. Aquestes són les recomanacions dels experts per evitar la pesadesa de les cames dures els mesos de calor:
1. Evita ambients calorosos. El contacte directe del sol a les cames o les altes temperatures augmenta la dilatació de les venes i empitjora encara més el retorn de la sang de les extremitats inferiors al cor. Si tens a prop una piscina o la platja no dubtis a refrescar-te per alleugerir l´efecte de la calor.

2. El sedentarisme, gran enemic. Romandre molt de temps quiet, assegut o dret també empitjora el retorn de la circulació de la sang. Passejar i nedar alleujaran la pesadesa de les cames. Si per motius de feina o durant un llarg viatge has de romandre assegut molta estona no oblidis aixecar-te i moure les cames per activar la circulació. Al final del dia relaxar-te al sofà o al llit amb les cames aixecades 15 centímetres per sobre del cos farà que descansis més.

3. Cuida la teva alimentació. El sobrepès, la retenció de líquids i el restrenyiment també afecten la circulació de les cames. Una dieta equilibrada i saludable et farà sentir més bé. A l´estiu planifica els teus menús amb aliments rics en fibra, fruita, verdura i cereals; redueix el consum de sal, beu molt líquid i evita l´alcohol i el tabac.

4. Evita la roba estreta. És clau no vestir peces molt ajustades que poden comprimir les extremitats inferiors i impedir el bon funcionament de la circulació venosa de retorn. La roba molt ajustada o una mala postura, com creuar les cames durant molt de temps empitjoren el sistema circulatori. Millor optar per roba lleugera.

5. Dutxes i massatges diaris. A casa, una bona manera de tenir cura de les cames és refrescant-les cada dia amb dutxes a pressió d´aigua freda. Si combinem l´aigua tèbia amb freda en sentit ascendent, des dels peus fins als músculs aconseguirem un efecte tonificant. Aprofita el moment de la dutxa per a aplicar una loció hidratant o after sun en forma de massatge, amb moviments circulars ascendents. A més d´alleugir la pesadesa de les cames aconseguiràs una pell hidratada, elàstica i bonica.

6. Complements de la dieta. Si tens dubtes i necessites alguna ajuda natural també pots demanar consell a la teva farmàcia on et recomanaran els complements de la dieta més apropiats per calmar el malestar de les teves cames. N´hi ha de formulats amb actius com la centella asiàtica o l´extracte sec de Meliloto o de cúrcuma, indicats per aquests tipus de molèsties.

7. Visita un metge per revisar les cames. També és bàsic visitar un metge especialista en medicina vascular amb regularitat per revisar l´estat del sistema venós i detectar possibles venes varicoses que necessitin un tractament.

8. Realitzar exercicis de circulació. Abans d´anar a dormir o al llevar-se de bon matí un hàbit saludable és elevar les cames i fer exercicis per activar el rec sanguini i enfortir la musculatura.

9. Higiene postural. Procurar seure correctament a la cadira i no creuar les cames.

10. Mitges. Pots utilitzar mit- ges de compressió durant la fei- na. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas
Lo último Lo más leído Lo más votado